Honden Rassen

Boston Terriër

Boston-Terriër

De Boston Terriër, ontstaan in de Verenigde Staten in de late 19e eeuw, is het resultaat van kruisingen tussen Bulldogs en Engelse Terriërs. Oorspronkelijk gefokt voor het vechten, werden deze honden later geselecteerd op hun vriendelijke karakter. Ze werden officieel erkend door de American Kennel Club (AKC) in 1893. Boston Terriërs hebben sindsdien een reputatie opgebouwd als gezelschapshonden met een kenmerkend uiterlijk.

Officiële naam : Boston Terriër
Andere namen : Boston Bull, Boston Bull Terriër
Oorsprong : Verenigde Staten

Algemeen beeld (FCI-rasstandaard)

Hoewel de Boston Terriër geen FCI-erkend ras is, wordt het wel erkend door de American Kennel Club (AKC). Enkele kenmerken volgens de AKC-standaard zijn:

 • Grootte: Klein, met een gewicht van rond de 4,5-11 kg.
 • Hoofd: Vierkant, met een korte snuit en een kenmerkende ‘smoosh’-gezichtsuitdrukking.
 • Oren: Klein, staand en recht.
 • Vacht: Kort, glad en glanzend.
 • Kleur: Gestroomd, zwart of zegel (een donkerbruine tint) met witte markeringen.

specifieke details

puppypoint-Logo-200x154px-

Mannetjes / Vrouwtjes

Hoogte : Ongeveer 38 cm
Gewicht : Ongeveer 5-11 kg

 • Eerste weken : Vanaf geboorte tot  3 maanden
 • Puppy : 3 maanden tot 12 maanden
 • Volwassen : 12 maanden tot 7 jaar
 • Oudere : 7 jaar tot 10 jaar
 • Senior : 10 jaar en ouder

Raskenmerken

 • Vriendelijkheid: Boston Terriërs staan bekend om hun vriendelijke en toegewijde karakter, waardoor ze uitstekende gezelschapshonden zijn.
 • Intelligentie: Ze zijn intelligent en reageren goed op training.
 • Karakteristieke Uiterlijk: Het kenmerkende uiterlijk, met een korte snuit en grote, ronde ogen, maakt de Boston Terriër gemakkelijk te herkennen.
 • Aanpasbaarheid: Dit ras past zich goed aan verschillende woonomstandigheden aan, of het nu in een appartement of een huis met een tuin is.

Temperament en Gedrag

 • Levendig: Boston Terriërs hebben vaak een levendige persoonlijkheid en zijn energiek.
 • Sociaal: Ze zijn meestal sociaal en gaan goed om met kinderen en andere huisdieren.
 • Speels: Deze honden houden van spelen en zijn dol op interactie met hun eigenaren.
 • Waakzaam: Hoewel ze niet overdreven waaks zijn, hebben ze vaak een waakzaam instinct.

Hondenfokkers

Onvergetelijke avonturen wachten op je op de hondenboerderij

Tips voor optimale verzorging

Hier zijn enkele tips voor het verzorgen van een Boston Terriër op verschillende gebieden:

Door deze richtlijnen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je Boston Terriër een gezond, gelukkig en goed verzorgd leven leidt. Pas de zorg aan op basis van de individuele behoeften en temperament van je hond.

Gezondheidsproblemen / Aandachtspunten

De Boston Terriër is een klein ras met een vriendelijk en levendig karakter. Over het algemeen zijn ze gezond, maar zoals bij elk ras zijn er enkele gezondheidsproblemen en aandachtspunten waarmee rekening moet worden gehouden:

 1. Brachycephalisch syndroom: Boston Terriërs hebben een kort gezicht (brachycephalisch), wat kan leiden tot ademhalingsproblemen zoals snurken, snuiven en moeite met ademen, vooral bij warm weer. Vermijd overmatige fysieke activiteit bij warm weer en zorg voor voldoende verkoeling.

 2. Oogproblemen: Sommige Boston Terriërs kunnen vatbaar zijn voor oogproblemen, waaronder cataracten en corneale ulcera. Regelmatige oogcontroles zijn belangrijk.

 3. Ademhalingsproblemen: Door de korte snuit kunnen Boston Terriërs gevoelig zijn voor ademhalingsproblemen. Wees voorzichtig tijdens inspannende activiteiten en vermijd overmatige blootstelling aan hitte.

 4. Allergieën: Net als veel andere rassen kunnen Boston Terriërs gevoelig zijn voor voedselallergieën of allergieën voor omgevingsfactoren. Let op tekenen van jeuk, huidirritaties, braken of diarree.

 5. Gewichtsbeheer: Overgewicht kan de gezondheid van een Boston Terriër negatief beïnvloeden. Zorg voor een uitgebalanceerd dieet en voldoende lichaamsbeweging.

 6. Gebitsproblemen: Kleine hondenrassen zijn vaak vatbaar voor tandheelkundige problemen. Regelmatige tandheelkundige zorg, zoals tandenpoetsen, kan bijdragen aan een gezond gebit.

 7. Gedragsproblemen: Boston Terriërs zijn intelligente honden die sociaal en aanhankelijk zijn. Zorg voor voldoende mentale stimulatie en interactie om gedragsproblemen te voorkomen.

 8. Voortplantingsproblemen: Door hun compacte lichaamsbouw hebben sommige Boston Terriërs moeite met natuurlijke voortplanting. Dit kan leiden tot keizersnede bij de bevalling. Werk samen met een dierenarts bij de voortplantingsplanning als je van plan bent te fokken.

Als je overweegt een Boston Terriër aan te schaffen, is het belangrijk om samen te werken met een verantwoordelijke fokker die de gezondheid van de ouderdieren serieus neemt. Regelmatige veterinaire controles, gezonde voeding en aandacht voor de specifieke behoeften van het ras kunnen bijdragen aan een lang en gezond leven voor je Boston Terriër.

De Boston Terriër staat bekend om zijn vriendelijke aard, speelse karakter en kenmerkende uiterlijk, waardoor het een geliefd ras is als gezelschapsdier.

De geschiedenis van de

Boston Terriër

De Boston Terriër is een Amerikaans hondenras dat zijn oorsprong heeft in de late 19e eeuw. Hier is een beknopt overzicht van de geschiedenis van de Boston Terriër:

Ontstaan in de Verenigde Staten: De Boston Terriër is een van de weinige hondenrassen die volledig in de Verenigde Staten is ontwikkeld. Het ras ontstond rond het einde van de 19e eeuw, in de stad Boston, Massachusetts.

Kruisingen van Bulldoggen en Terriërs: De Boston Terriër is ontstaan ​​door kruisingen van Engelse Bulldoggen en witte Engelse Terriërs (nu uitgestorven). Fokkers streefden naar een kleinere, vriendelijke metgezel met de beste eigenschappen van beide rassen.

Oorspronkelijk bekend als “Bullet Heads”: In de vroege stadia van ontwikkeling werd het ras bekend als “Bullet Heads” vanwege de karakteristieke vorm van hun hoofd. Later werd de naam veranderd in Boston Terriër, ter ere van de stad waar het ras tot stand kwam.

Populaire metgezel voor stadsbewoners: Vanwege hun bescheiden formaat, vriendelijke aard en levendige persoonlijkheid werden Boston Terriërs al snel populair bij stadsbewoners, met name in Boston zelf. Ze werden al snel een geliefd gezelschapsdier.

Erkenning door de American Kennel Club (AKC): De Boston Terriër werd in 1893 erkend door de American Kennel Club (AKC). Dit maakte het ras officieel en onderstreepte zijn groeiende populariteit.

Kenmerken: Boston Terriërs hebben een kenmerkend uiterlijk met een compacte lichaamsbouw, korte snuit en opvallende grote ogen. Ze hebben een gladde vacht die zwart, zeehondenkleurig (donkerbruin) of gestroomd kan zijn.

Gebruik in de moderne tijd: Tegenwoordig staat de Boston Terriër bekend als een vriendelijke, intelligente en aanhankelijke metgezel. Ze gedijen goed in stedelijke omgevingen vanwege hun bescheiden formaat en hun vermogen om zich aan te passen aan het leven binnenshuis.

Veelzijdigheid: Hoewel ze oorspronkelijk gefokt werden als gezelschapshonden, hebben Boston Terriërs bewezen dat ze veelzijdig zijn en goed kunnen presteren in verschillende hondensporten en activiteiten.

De geschiedenis van de Boston Terriër illustreert zijn ontstaan als een specifiek Amerikaans ras dat is gefokt voor gezelschap en genegenheid. Ze zijn uitgegroeid tot geliefde huisdieren en gezinsleden over de hele wereld.

Boston-Terriër
faq-4

FAQ

Meest gestelde vragen en antwoorden over Boston Terriër

De Boston Terriër staat bekend om zijn vriendelijke, levendige en intelligente temperament. Ze zijn vaak liefdevol jegens hun eigenaars en gedijen goed in gezinsomgevingen. Bostons zijn ook bekend om hun speelse karakter en genieten van interactie met hun gezin.

Boston Terriërs hebben een gemiddelde energiebehoefte en genieten van matige lichaamsbeweging. Regelmatige wandelingen, speeltijd en mentale stimulatie zijn belangrijk om hen gezond en gelukkig te houden. Overmatige inspanning kan vanwege hun platte gezichten leiden tot ademhalingsproblemen.

Over het algemeen zijn Boston Terriërs intelligent en kunnen ze goed getraind worden. Ze hebben echter soms een eigenzinnige kant, dus positieve versterking en consistente training zijn belangrijk. Vroege socialisatie helpt ook bij het bevorderen van een positief gedragspatroon.

De vacht van een Boston Terriër is kort en gemakkelijk te onderhouden. Regelmatig borstelen met een zachte borstel verwijdert losse haren en houdt de vacht in goede conditie. Bostons hebben ook een gevoelige huid, dus het is belangrijk om hun huid en oren regelmatig te controleren.

Mogelijk bent u geïnteresseerd

Andere hondenrassen