Honden Rassen

Grand Anglo-Français Tricolore

Grand-Anglo-Français-Tricolore

De Grand Anglo-Français Tricolore is een Franse hond die behoort tot de categorie “Anglo-Français,” een groep jachthonden die ontstaan is uit kruisingen tussen Franse en Engelse honden. Deze specifieke variant, de Grand Anglo-Français Tricolore, staat bekend om zijn talent in de jacht op groot wild. De geschiedenis van dit ras gaat terug tot het begin van de 19e eeuw, waar het gefokt werd met het doel om te excelleren in het volgen en jagen op groter wild, zoals herten.

Officiële naam : Grand Anglo-Français Tricolore
Andere namen : Grote Anglo-Franse Tricolor Hound
Oorsprong : Frankrijk

Algemeen beeld (FCI-rasstandaard)

De Fédération Cynologique Internationale (FCI) beschrijft de Grand Anglo-Français Tricolore met de volgende kenmerken:

 • Hoofd: Krachtig, met een duidelijke stop en een rechte neus.

 • Oren: Lang, breed, en hangend naar beneden.

 • Ogen: Groot, donker en expressief.

 • Lichaam: Gebalanceerd en goed geproportioneerd, met een diepe borst en een sterke rug.

 • Vacht: Kort en dicht, met een opvallende tricolor (zwart, wit en oranje) vachtkleur.

specifieke details

puppypoint-Logo-200x154px-
Mannetjes :

Hoogte
62-72 cm
Gewicht
28-35 kg

Vrouwtjes :

Hoogte
60-68 cm
Gewicht
26-32 kg

 • Eerste weken : Vanaf geboorte tot 8 weken
 • Puppy : 2 maanden tot 12 maanden
 • Volwassen : 12 maanden tot 7 jaar
 • Oudere : 7 jaar tot 10 jaar
 • Senior : 10 jaar en ouder

Raskenmerken

Enkele kenmerkende eigenschappen van de Grand Anglo-Français Tricolore zijn:

 • Uithoudingsvermogen: Deze honden hebben een indrukwekkend uithoudingsvermogen en kunnen lange afstanden afleggen tijdens de jacht.

 • Reukvermogen: Ze staan bekend om hun uitstekende reukvermogen, waardoor ze effectieve jachtpartners zijn.

 • Jachttalent: De Grand Anglo-Français Tricolore is gefokt voor de jacht op groot wild en heeft een natuurlijk talent voor het volgen van sporen.

 • Zelfstandigheid: Ze kunnen zelfstandig beslissingen nemen tijdens de jacht en hebben een zekere mate van onafhankelijkheid.

Temperament en Gedrag

 • Toegewijd: Deze honden kunnen toegewijd zijn aan hun eigenaar en gezin.

 • Energiek: Vanwege hun jachtachtergrond hebben ze een redelijke hoeveelheid lichaamsbeweging nodig en houden van actieve bezigheden.

 • Sociaal: Met de juiste socialisatie kunnen ze sociaal zijn met andere honden en mensen.

 • Intelligentie: Ze hebben een slimme en alerte geest, wat hen geschikt maakt voor de uitdagingen van de jacht.

Hondenfokkers

Onvergetelijke avonturen wachten op je op de hondenboerderij

Tips voor optimale verzorging

De Grand Anglo-Français Tricolore is een middelgrote jachthond met een elegante uitstraling. Hier zijn enkele tips voor de verzorging van een Grand Anglo-Français Tricolore:

Door deze richtlijnen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je Grand Anglo-Français Tricolore een gezond, gelukkig en goed opgevoed gezinslid blijft.

Gezondheidsproblemen / Aandachtspunten

De Grand Anglo-Français Tricolore is een jachthond met een sterke bouw en een goede reukzin. Hier zijn enkele gezondheidsproblemen en aandachtspunten die relevant kunnen zijn voor dit ras:

 1. Gewrichtsproblemen: Net als veel grote hondenrassen kunnen Grand Anglo-Français Tricolores vatbaar zijn voor gewrichtsproblemen, waaronder heupdysplasie. Beperk overmatige inspanning, vooral tijdens de groeifase, om de gewrichten te beschermen.

 2. Oorverzorging: Door hun hangende oren hebben Grand Anglo-Français Tricolores meer kans op oorinfecties. Regelmatige controle en reiniging van de oren zijn belangrijk om problemen te voorkomen.

 3. Gewichtsbeheer: Obesitas kan extra druk op de gewrichten en de algehele gezondheid leggen. Zorg voor een uitgebalanceerd dieet en voldoende lichaamsbeweging om een gezond gewicht te behouden.

 4. Ooggezondheid: Net als veel honden kunnen Grand Anglo-Français Tricolores vatbaar zijn voor oogproblemen. Regelmatige oogcontroles kunnen helpen bij het vroegtijdig detecteren van eventuele aandoeningen.

 5. Voeding: Bied hoogwaardig hondenvoer dat is afgestemd op de leeftijd, grootte en activiteitenniveau van de hond.

 6. Vachtverzorging: Hoewel de vacht van de Grand Anglo-Français Tricolore niet erg lang is, kan regelmatig borstelen helpen bij het verwijderen van losse haren en het behouden van een gezonde vacht.

 7. Tandheelkundige zorg: Zorg voor regelmatige tandheelkundige controles en bied kauwspeelgoed om de tanden schoon en gezond te houden.

 8. Training en mentale stimulatie: Deze honden zijn actief en intelligent. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging en mentale stimulatie om verveling te voorkomen.

 9. Sociale interactie: Grand Anglo-Français Tricolores gedijen goed met sociaal contact. Zorg voor voldoende tijd samen met het gezin en andere huisdieren.

 10. Dierenartscontroles: Regelmatige gezondheidscontroles zijn essentieel om potentiële gezondheidsproblemen te identificeren en te behandelen.

Als eigenaar is het belangrijk om de individuele behoeften van je Grand Anglo-Français Tricolore te begrijpen en de zorg en aandacht daarop af te stemmen. Regelmatige observatie, goede voeding, voldoende beweging en tijdige veterinaire zorg dragen allemaal bij aan het welzijn van je hond.

De Grand Anglo-Français Tricolore is niet alleen een bekwame jachthond, maar ook een loyale metgezel met de juiste training en aandacht.

De geschiedenis van de

Grand Anglo-Français Tricolore

De Grand Anglo-Français Tricolore is een Frans hondenras dat oorspronkelijk is gefokt voor de jacht op groot wild. Hier is een beknopt overzicht van de geschiedenis van de Grand Anglo-Français Tricolore:

Oorsprong: Het ras vindt zijn oorsprong in Frankrijk en is ontstaan uit kruisingen tussen verschillende Franse jachthonden, waaronder de Anglo-Français de Petite Vénerie en de Grand Bleu de Gascogne. Deze kruisingen waren gericht op het creëren van een hond die geschikt was voor de jacht op groot wild, zoals herten en zwijnen.

Functie: De Grand Anglo-Français Tricolore werd specifiek gefokt voor zijn uitstekende reukvermogen, uithoudingsvermogen en vastberadenheid tijdens de jacht. Ze werden gebruikt in meutes voor de jacht op groter wild, waarbij ze geursporen volgden en het wild opdreven.

Kenmerken: De Grand Anglo-Français Tricolore is een middelgrote tot grote hond met een atletisch en gespierd lichaam. Ze hebben een korte, dichte vacht met een tricolor patroon, wat betekent dat ze zwarte, witte en kastanjebruine markeringen hebben.

Erkenning: Het ras werd erkend door de Société Centrale Canine (de Franse kennelclub) en andere nationale kennelclubs. Het kreeg erkenning als een afzonderlijk ras, los van de andere Anglo-Français-variëteiten.

Gebruik in de jacht: Vanwege hun specifieke jachtvaardigheden werden de Grand Anglo-Français Tricolore-honden veel gebruikt door Franse jagers, vooral in gebieden waar groter wild werd bejaagd. Ze werden gewaardeerd om hun vermogen om zelfstandig te werken en effectief geursporen te volgen.

Populaire hond in Frankrijk: Hoewel de Grand Anglo-Français Tricolore misschien minder bekend is dan sommige andere Franse hondenrassen buiten Frankrijk, blijft het ras populair binnen het land, vooral onder jagers die op zoek zijn naar een hond met uitstekende jachtvaardigheden.

Het ras wordt gewaardeerd om zijn toewijding aan de jacht, energieke karakter en geschiktheid voor het werken in moeilijk terrein. Het blijft een gewaardeerd ras voor liefhebbers van de jacht en hondenliefhebbers in Frankrijk.

Grand-Anglo-Français-Tricolore
faq-4

FAQ

Meest gestelde vragen en antwoorden over
Grand Anglo-Français Tricolore

De Grand Anglo-Français Tricolore staat bekend om zijn vastberadenheid, vriendelijkheid en intelligentie. Ze zijn vaak levendig en actief, en ze gedijen goed als ze bezig gehouden worden. Dit ras heeft vaak een vriendelijke aard en kan toegewijd zijn aan zijn gezin.

De Grand Anglo-Français Tricolore is een energiek ras dat regelmatige lichaamsbeweging nodig heeft. Ze houden van actieve bezigheden zoals wandelen, rennen en spelen. Voldoende lichaamsbeweging draagt bij aan hun algehele welzijn.

Over het algemeen gaat de Grand Anglo-Français Tricolore goed om met kinderen en andere huisdieren, vooral als ze van jongs af aan gesocialiseerd zijn. Ze kunnen sociaal zijn, maar net als bij elk ras is supervisie belangrijk.

De Grand Anglo-Français Tricolore heeft een korte vacht die weinig verzorging vereist. Regelmatig borstelen helpt om losse haren te verwijderen en de vacht in goede conditie te houden. Oor- en nagelverzorging zijn ook belangrijk voor hun algehele gezondheid.

Mogelijk bent u geïnteresseerd

Andere hondenrassen