Honden Rassen

Grand Anglo-Français Blanc et Orange

Grand-Anglo-Français-Blanc-et-Orange

De Grand Anglo-Français Blanc et Orange is een Franse hond die behoort tot de categorie “Anglo-Français,” een groep jachthonden ontstaan uit kruisingen tussen Franse en Engelse honden. Deze specifieke variant, de Grand Anglo-Français Blanc et Orange, staat bekend om zijn vaardigheden in de jacht op groot wild. De geschiedenis van dit ras gaat terug tot het begin van de 19e eeuw, waar het gefokt werd met als doel uit te blinken in het volgen en jagen op grotere prooien, zoals herten.

Officiële naam : Grand Anglo-Français Blanc et Orange
Andere namen : Grote Anglo-Franse Wit en Oranje Hound
Oorsprong : Frankrijk

Algemeen beeld (FCI-rasstandaard)

De Fédération Cynologique Internationale (FCI) beschrijft de Grand Anglo-Français Blanc et Orange met de volgende kenmerken:

 • Hoofd: Krachtig, met een duidelijke stop en een rechte neus.

 • Oren: Lang, breed, en hangend naar beneden.

 • Ogen: Groot, donker en expressief.

 • Lichaam: Gebalanceerd en goed geproportioneerd, met een diepe borst en een sterke rug.

 • Vacht: Kort en dicht, met een opvallende oranje-witte kleur.

specifieke details

puppypoint-Logo-200x154px-
Mannetjes :

Hoogte
62-72 cm
Gewicht
28-35 kg

Vrouwtjes :

Hoogte
60-68 cm
Gewicht
26-32 kg

 • Eerste weken : Vanaf geboorte tot 8 weken
 • Puppy : 2 maanden tot 12 maanden
 • Volwassen : 12 maanden tot 7 jaar
 • Oudere : 7 jaar tot 10 jaar
 • Senior : 10 jaar en ouder

Raskenmerken

 • Grootte en Bouw: De Grand Anglo-Français Blanc et Orange wordt verwacht een middelgroot tot groot ras te zijn, met een goed gespierd en evenredig lichaam dat is aangepast aan de jacht.

 • Hoofd en Expressie: De rasstandaard zal details bevatten over de gewenste kenmerken van de kop, inclusief de vorm van de schedel, de snuit en de uitdrukking van de ogen.

 • Vacht en Kleur: De vacht van dit ras moet waarschijnlijk kort en dicht zijn, en de kleur zal waarschijnlijk wit en oranje zijn, zoals de naam aangeeft.

 • Poten en Voeten: De poten moeten stevig en goed gespierd zijn, geschikt voor langdurige jachtactiviteiten. De voeten moeten compact en goed gebogen zijn.

Temperament en Gedrag

 • Jachtpassie: De Grand Anglo-Français Blanc et Orange staat bekend om zijn sterke jachtpassie en vaardigheden. Ze moeten vastberaden, alert en zelfverzekerd zijn tijdens de jacht.

 • Sociaal en Vriendelijk: Hoewel ze eerst en vooral jachthonden zijn, worden ze vaak beschreven als sociaal en vriendelijk ten opzichte van hun eigenaren. Een goede socialisatie is essentieel om ervoor te zorgen dat ze goed omgaan met andere huisdieren en mensen.

 • Energiek en Uithoudingsvermogen: Deze honden hebben waarschijnlijk een hoog energieniveau en een indrukwekkend uithoudingsvermogen, wat essentieel is voor hun rol in de jacht.

Hondenfokkers

Onvergetelijke avonturen wachten op je op de hondenboerderij

Tips voor optimale verzorging

De Grand Anglo-Français Blanc et Orange is een middelgrote jachthond met een kenmerkende wit-oranje vacht. Hier zijn enkele tips voor de verzorging van een Grand Anglo-Français Blanc et Orange:

Door deze richtlijnen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je Grand Anglo-Français Blanc et Orange een gezond, gelukkig en goed opgevoed gezinslid blijft.

Gezondheidsproblemen / Aandachtspunten

De Grand Anglo-Français Blanc et Orange is een jachthond met een robuuste bouw en een uitstekende neus. Bij dit ras zijn er enkele gezondheidsproblemen en aandachtspunten waar je op kunt letten:

 1. Gewrichtsproblemen: Grote hondenrassen, zoals de Grand Anglo-Français Blanc et Orange, kunnen gevoelig zijn voor gewrichtsproblemen, zoals heupdysplasie. Zorg voor een evenwichtige voeding en vermijd overmatige belasting op de gewrichten, vooral tijdens de groeifase.

 2. Oorverzorging: Honden met hangende oren, zoals de Grand Anglo-Français Blanc et Orange, zijn vatbaar voor oorinfecties. Regelmatige controle en reiniging van de oren kunnen problemen helpen voorkomen.

 3. Gewichtsbeheer: Overgewicht legt extra druk op de gewrichten en kan leiden tot andere gezondheidsproblemen. Houd de voeding in de gaten en zorg voor voldoende lichaamsbeweging om een gezond gewicht te behouden.

 4. Ooggezondheid: Net als bij veel hondenrassen is regelmatige controle van de ogen belangrijk. Let op tekenen van irritatie, roodheid of andere afwijkingen.

 5. Voeding: Zorg voor een gebalanceerd dieet dat is afgestemd op de leeftijd, grootte en activiteitenniveau van de hond.

 6. Vachtverzorging: Hoewel de vacht van de Grand Anglo-Français Blanc et Orange niet erg lang is, kan regelmatig borstelen helpen bij het verwijderen van losse haren en het behouden van een gezonde vacht.

 7. Tandheelkundige zorg: Houd de tanden schoon door regelmatig te poetsen of kauwspeelgoed te geven.

 8. Training en mentale stimulatie: Deze honden zijn actief en intelligent. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging en mentale stimulatie om verveling te voorkomen.

 9. Sociale interactie: Grand Anglo-Français Blanc et Orange-honden zijn over het algemeen sociaal en gedijen goed met menselijk gezelschap. Zorg voor voldoende tijd samen met het gezin en andere huisdieren.

 10. Dierenartscontroles: Regelmatige bezoeken aan de dierenarts zijn belangrijk voor het monitoren van de algehele gezondheid van je hond en het vroegtijdig detecteren van eventuele gezondheidsproblemen.

Elke hond is individueel, dus het is belangrijk om de specifieke behoeften van jouw Grand Anglo-Français Blanc et Orange te begrijpen en de zorg daarop af te stemmen. Regelmatige aandacht voor de gezondheid, goede voeding, voldoende lichaamsbeweging en liefdevolle aandacht dragen bij aan een gezond en gelukkig leven voor je hond.

Houd er rekening mee dat dit algemene informatie is en dat de specifieke rasstandaard van de FCI gedetailleerdere en nauwkeurige informatie zal verstrekken over de gewenste kenmerken van de Grand Anglo-Français Blanc et Orange.

De geschiedenis van de

Grand Anglo-Français Blanc et Orange

De Grand Anglo-Français Blanc et Orange is een hondenras dat oorspronkelijk is gefokt voor de jacht op groot wild, met name voor het volgen van geursporen. Hier is een beknopt overzicht van de geschiedenis van de Grand Anglo-Français Blanc et Orange:

Oorsprong: Het ras vindt zijn oorsprong in Frankrijk, waar het werd ontwikkeld door doelbewuste kruisingen tussen verschillende Franse jachthonden, waaronder de Anglo-Français de Petite Vénerie en de Grand Bleu de Gascogne. Deze kruisingen waren bedoeld om een hond te produceren met uitstekende jachteigenschappen, zoals een goed reukvermogen en uithoudingsvermogen.

Functie: Net als andere varianten van de Grand Anglo-Français, werd de Blanc et Orange specifiek gefokt voor zijn capaciteiten tijdens de jacht. Ze werden vaak gebruikt in meutes voor de jacht op groot wild, waarbij ze geursporen volgden en het wild opdreven.

Kenmerken: De Grand Anglo-Français Blanc et Orange is een middelgrote tot grote hond met een gespierd lichaam en een atletische bouw. Ze hebben een korte, dichte vacht die meestal wit is, met oranje markeringen. De oren zijn meestal lang en hangend, en ze hebben vaak een krachtige snuit.

Erkenning: Het ras werd erkend door de Société Centrale Canine (de Franse kennelclub) en andere nationale kennelclubs. Het heeft een eigen rasstandaard, die de specifieke kenmerken en eigenschappen van de Grand Anglo-Français Blanc et Orange beschrijft.

Jachtgebruik: Deze honden werden historisch gezien veel gebruikt door Franse jagers voor de jacht op groot wild, en ze staan bekend om hun vastberadenheid, uithoudingsvermogen en vermogen om geursporen nauwkeurig te volgen.

Huidige status: Hoewel het ras mogelijk minder bekend is buiten Frankrijk dan sommige andere hondenrassen, blijft de Grand Anglo-Français Blanc et Orange gewaardeerd binnen het land, vooral onder jagers die op zoek zijn naar een hond met uitstekende jachteigenschappen.

De Blanc et Orange wordt beschouwd als een toegewijde en werkgerichte hond, met sterke instincten voor de jacht. Net als andere honden in de Grand Anglo-Français-familie, wordt deze vooral gewaardeerd voor zijn functionaliteit en prestaties in het veld.

Grand-Anglo-Français-Blanc-et-Orange
faq-4

FAQ

Meest gestelde vragen en antwoorden over
Grand Anglo-Français Blanc et Orange

De Grand Anglo-Français Blanc et Orange staat bekend om zijn vastberadenheid, energie en vriendelijkheid. Ze zijn vaak actief en alert, wat hen geschikt maakt als jachthonden en gezelschapsdieren. Dit ras kan ook toegewijd zijn aan hun gezin.

De Grand Anglo-Français Blanc et Orange is een energiek ras dat regelmatige lichaamsbeweging nodig heeft. Ze genieten van buitenactiviteiten zoals wandelen, rennen en spelen. Voldoende beweging draagt bij aan hun fysieke en mentale welzijn.

Over het algemeen gaat de Grand Anglo-Français Blanc et Orange goed om met kinderen en andere huisdieren, vooral als ze van jongs af aan gesocialiseerd zijn. Ze kunnen speels en sociaal zijn, maar zoals bij elk ras is toezicht belangrijk.

De Grand Anglo-Français Blanc et Orange heeft een korte vacht die weinig verzorging vereist. Regelmatig borstelen helpt om losse haren te verwijderen en de vacht in goede conditie te houden. Oor- en nagelverzorging zijn ook belangrijk voor hun algehele gezondheid.

Mogelijk bent u geïnteresseerd

Andere hondenrassen