Honden Rassen

Anglo-Français de Petite Vénerie

Anglo-Français de Petite Vénerie

De Anglo-Français de Petite Vénerie is een Frans hondenras dat behoort tot de groep van Franse honden die werden gefokt voor de jacht. Het ras heeft een geschiedenis die teruggaat tot het begin van de 19e eeuw. Het is ontstaan ​​uit kruisingen tussen verschillende Franse en Engelse hondenrassen, specifiek gefokt voor de jacht op klein wild, zoals hazen en konijnen. Deze honden werden traditioneel gebruikt in meutejacht, waar ze samenwerkten om het wild op te sporen en te achtervolgen.

Officiële naam : Anglo-Français de Petite Vénerie
Andere namen : Anglo-French Small Game Hound
Oorsprong : Frankrijk

Algemeen beeld (FCI-rasstandaard)

De Fédération Cynologique Internationale (FCI) heeft geen specifieke rasstandaard voor de Anglo-Français de Petite Vénerie. Het ras wordt echter erkend door de Société Centrale Canine (de Franse nationale kennelclub). Over het algemeen hebben honden van dit ras de volgende kenmerken:

 • Vacht: Kort, dicht, en glad aanvoelend.
 • Kleur: Driekleurig, met zwarte, witte en oranje vlekken.
 • Hoofd: Sterk, met een duidelijke stop en goed ontwikkelde neus.
 • Ogen: Donker van kleur, expressief en alert.
 • Oren: Hangend, breed, en middelmatig lang.
 • Staart: Middellang, hoog aangezet, en gedragen in een lichte boog.

specifieke details

puppypoint-Logo-200x154px-
Mannetjes :

Hoogte
48-56 cm
Gewicht
20-23 kg

Vrouwtjes :

Hoogte
48-56 cm
Gewicht
20-23 kg

 • Eerste weken : Vanaf geboorte tot  8 weken
 • Puppy : 2 tot 12 maanden
 • Volwassen : 12 maanden tot 6-8 jaar
 • Oudere : 6-8 tot 10 jaar
 • Senior : 10 jaar en ouder

Raskenmerken

 • Uitstekende Reukzin: De Anglo-Français de Petite Vénerie staat bekend om zijn uitstekende reukzin, wat essentieel is voor zijn rol in de jacht.

 • Vastberadenheid: Deze honden zijn vastberaden en volhardend in het volgen van geursporen, waardoor ze effectieve jachtpartners zijn.

 • Sociaal en Meegaand: Over het algemeen zijn ze sociaal van aard en meegaand in de omgang met andere honden, vooral omdat ze vaak in meutes worden gebruikt tijdens de jacht.

 • Energiek en Actief: Ze hebben een hoog energieniveau en vereisen regelmatige lichaamsbeweging om fysiek en mentaal gezond te blijven.

Temperament en Gedrag

 • Jachtpassie: Het jachtinstinct is diep verankerd in het temperament van de Anglo-Français de Petite Vénerie. Ze gedijen goed in actieve jachtomgevingen.

 • Vriendelijkheid: Over het algemeen zijn ze vriendelijk en toegewijd aan hun eigenaren, hoewel ze een onafhankelijke streak kunnen hebben.

 • Gehoorzaamheid: Door hun jachtpassie en onafhankelijkheid kunnen ze wat eigenzinnig zijn, maar met de juiste training en socialisatie kunnen ze gehoorzaam en goed aangepast zijn.

 • Waakzaamheid: Deze honden hebben vaak een waakzaam karakter en zullen hun terrein alert bewaken.

 • Gezelschap: Hoewel gefokt voor de jacht, kunnen ze ook goede metgezellen zijn voor actieve eigenaren die bereid zijn voldoende tijd aan hun bewegingsbehoeften te besteden.

Hondenfokkers

Onvergetelijke avonturen wachten op je op de hondenboerderij

Tips voor optimale verzorging

Hier zijn enkele tips voor het verzorgen van een Anglo-Français de Petite Vénerie op verschillende gebieden:

Door deze algemene richtlijnen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je Anglo-Français de Petite Vénerie een gezond, gelukkig en goed verzorgd leven leidt. Houd rekening met individuele behoeften en pas de verzorging aan op basis van de specifieke kenmerken van je hond.

Gezondheidsproblemen / Aandachtspunten

De Anglo-Français de Petite Vénerie is een middelgroot tot groot ras dat oorspronkelijk werd gefokt voor de jacht. Over het algemeen zijn honden van dit ras gezond en robuust, maar zoals bij elk ras, kunnen er bepaalde gezondheidsproblemen en aandachtspunten zijn om in overweging te nemen. Hier zijn enkele mogelijke gezondheidsproblemen en aandachtspunten voor de Anglo-Français de Petite Vénerie:

 1. Oorproblemen: Door hun hangende oren zijn honden van dit ras vatbaar voor oorinfecties. Regelmatige controle en reiniging van de oren zijn belangrijk om infecties te voorkomen.

 2. Gewrichtsproblemen: Zoals bij veel grote hondenrassen, kunnen gewrichtsproblemen zoals heupdysplasie voorkomen. Het is belangrijk om een uitgebalanceerd dieet te bieden en overmatige belasting van de gewrichten te vermijden, vooral tijdens de groeiperiode.

 3. Oogproblemen: Sommige hondenrassen, inclusief de Anglo-Français de Petite Vénerie, kunnen vatbaar zijn voor erfelijke oogproblemen. Regelmatige oogonderzoeken zijn belangrijk voor het vroegtijdig opsporen van eventuele problemen.

 4. Huidproblemen: Huidallergieën en dermatitis kunnen voorkomen. Regelmatige verzorging en een gezond dieet kunnen helpen de huid gezond te houden.

 5. Gewichtsbeheer: Gezien hun activiteitenniveau is het belangrijk om het gewicht van de Anglo-Français de Petite Vénerie te controleren en een dieet te bieden dat past bij hun energiebehoefte.

 6. Gedragskenmerken: Deze honden hebben een actieve en sociale aard. Voldoende lichaamsbeweging en mentale stimulatie zijn belangrijk om verveling te voorkomen.

 7. Jachtdrift: Als jachthonden hebben ze een sterk jachtinstinct. Het is belangrijk om ze aangelijnd te houden tijdens wandelingen en ervoor te zorgen dat ze veilig kunnen jagen in aangewezen gebieden.

 8. Gastrische dilatatie-volvulus (Maagtorsie): Dit is een ernstige noodsituatie waarbij de maag zich vult met gas en zich kan omdraaien. Grote hondenrassen zijn vatbaar voor deze aandoening.

Het is van essentieel belang om regelmatig de dierenarts te bezoeken, een uitgebalanceerd dieet te bieden, voldoende lichaamsbeweging te geven en aandacht te besteden aan eventuele veranderingen in gedrag of lichamelijke symptomen. Het werken met een gerenommeerde fokker die gezondheidstests uitvoert op de ouderdieren kan bijdragen aan het verminderen van het risico op erfelijke aandoeningen.

De Anglo-Français de Petite Vénerie is een toegewijde en capabele jachthond, gewaardeerd om zijn vaardigheden in de jacht op klein wild. Potentiële eigenaren moeten rekening houden met hun behoefte aan fysieke en mentale stimulatie om een gelukkige en evenwichtige hond te behouden.

De geschiedenis van de

Anglo-Français de Petite Vénerie

De Anglo-Français de Petite Vénerie is een hondenras dat ontstaan is in Frankrijk. Hier is een overzicht van de geschiedenis van de Anglo-Français de Petite Vénerie:

Oorsprong van het ras: De Anglo-Français de Petite Vénerie, ook wel bekend als de Anglo-Franse kleine jachthond, is ontstaan uit kruisingen tussen verschillende Franse en Engelse hondenrassen die werden gefokt voor de jacht op klein wild.

Jachthonden in Frankrijk: Het ras werd ontwikkeld in de 19e eeuw, een tijd waarin er een groeiende behoefte was aan honden die geschikt waren voor de jacht op klein wild, zoals konijnen en hazen. Jagers wilden honden met een scherp reukvermogen, uithoudingsvermogen en de juiste grootte om in dichte begroeiing te werken.

Kruising van rassen: Om de gewenste eigenschappen te verkrijgen, werden verschillende Franse hondenrassen, zoals de Franse Poedel, gekruist met Engelse Foxhounds en andere Britse jachthonden. Deze kruisingen resulteerden in de ontwikkeling van de Anglo-Français de Petite Vénerie.

Functie in de jacht: Het hoofddoel van de Anglo-Français de Petite Vénerie was om te dienen als een effectieve jachthond voor de jacht op klein wild. Ze werkten vaak in een pack (meute) en hadden de taak om prooien op te sporen, te achtervolgen en vast te houden totdat de jager arriveerde.

Rasstandaard en erkenning: De rasstandaard voor de Anglo-Français de Petite Vénerie werd vastgesteld om de gewenste kenmerken en eigenschappen van het ras te definiëren. Het ras werd erkend door Franse hondenverenigingen en organisaties die zich bezighouden met het behoud van jachthondenrassen.

Populariteit: De Anglo-Français de Petite Vénerie werd populair onder Franse jagers vanwege hun effectiviteit in de jacht en hun aanpassingsvermogen aan verschillende terreinen.

Huidige status: Tegenwoordig wordt de Anglo-Français de Petite Vénerie nog steeds gebruikt als jachthond in Frankrijk en andere delen van de wereld. Ze worden gewaardeerd vanwege hun jachtcapaciteiten en werklust.

De geschiedenis van de Anglo-Français de Petite Vénerie weerspiegelt de inspanningen van fokkers om een hondenras te ontwikkelen dat ideaal is voor de jacht op klein wild. Hun rol als efficiënte jachthonden blijft gewaardeerd in jagersgemeenschappen en ze worden ook gewaardeerd als loyale metgezellen.

Anglo-Français de Petite Vénerie
faq-4

FAQ

Meest gestelde vragen en antwoorden over
Anglo-Français de Petite Vénerie

De Anglo-Français de Petite Vénerie staat bekend om zijn vriendelijke, levendige en toegewijde temperament. Ze zijn vaak sociaal en kunnen goed opschieten met andere honden, maar vroege socialisatie is belangrijk om een evenwichtige volwassen hond te ontwikkelen.

Ja, Anglo-Français de Petite Vénerie honden hebben dagelijkse lichaamsbeweging nodig vanwege hun actieve aard. Ze zijn gefokt voor de jacht en hebben een goede hoeveelheid beweging nodig om zowel fysiek als mentaal gezond te blijven. Regelmatige wandelingen en buitenactiviteiten zijn belangrijk.

Over het algemeen zijn Anglo-Français de Petite Vénerie honden intelligent, maar ze hebben vaak een onafhankelijke en eigenzinnige aard. Positieve versterking en consistente training zijn essentieel, en het kan helpen om trainingssessies interessant en uitdagend te houden.

De vacht van de Anglo-Français de Petite Vénerie is kort en vereist minimale verzorging. Af en toe borstelen is voldoende om losse haren te verwijderen en de vacht gezond te houden. Controleer ook regelmatig de oren, nagels en tanden voor een algehele gezondheid.

Mogelijk bent u geïnteresseerd

Andere hondenrassen