Honden Rassen

Harrier

Harrier

De Harrier is een Brits hondenras dat zijn oorsprong vindt in Engeland. Het ras dateert terug tot de middeleeuwen en werd oorspronkelijk gefokt voor de jacht op klein wild, zoals hazen en vossen. De naam “Harrier” is afgeleid van het Oud-Engelse woord “haer,” wat “hond” betekent. Harriers werden ontwikkeld door het kruisen van verschillende jachthondenrassen, waaronder Foxhounds en mogelijk Beagles, om een wendbare en energieke hond te creëren die geschikt was voor de jacht te paard.

Officiële naam : Harrier
Andere namen : Geen specifieke andere namen bekend.
Oorsprong : Het ras heeft zijn oorsprong in Engeland.

Algemeen beeld (FCI-rasstandaard)

Hoewel de Harrier niet erkend wordt door de Fédération Cynologique Internationale (FCI) als een apart ras, is het ras wel erkend door andere kennelclubs zoals de American Kennel Club (AKC) en de United Kennel Club (UKC). Hier zijn enkele algemene kenmerken:

 • Hoofd: Het hoofd is proportioneel met een duidelijke stop en een rechte neus.

 • Oren: De oren zijn middelgroot, hangend, en liggen dicht tegen het hoofd.

 • Ogen: De ogen zijn groot, donker van kleur, en hebben een vriendelijke uitdrukking.

 • Lichaam: De Harrier heeft een compact en gespierd lichaam met een rechte rug en een diepe borst.

 • Vacht: De vacht is kort, dicht, en weersbestendig.

 • Kleur: De meest voorkomende kleuren zijn driekleurig (zwart, wit en bruin) of bicolour (zwart en wit).

specifieke details

puppypoint-Logo-200x154px-
Mannetjes :

Hoogte
48-53 cm
Gewicht
23-27 kg

Vrouwtjes :

Hoogte
46-51 cm
Gewicht
20-25 kg

 • Eerste weken : Vanaf geboorte tot 8 weken
 • Puppy : 2 maanden tot 12 maanden
 • Volwassen : 12 maanden tot 6 jaar
 • Oudere : 6 jaar tot 10 jaar
 • Senior : 10 jaar en ouder

Raskenmerken

 • Energiek: Harriers zijn energieke honden die van beweging houden. Ze hebben regelmatige lichaamsbeweging nodig om gezond en gelukkig te blijven.

 • Sociaal: Over het algemeen zijn Harriers sociaal van aard en kunnen ze goed overweg met kinderen en andere huisdieren.

 • Jachtpassie: Vanwege hun geschiedenis als jachthonden hebben Harriers vaak een sterk ontwikkeld jachtinstinct. Training en socialisatie zijn belangrijk om dit in toom te houden.

 • Intelligent: Harriers zijn intelligente honden die genieten van uitdagingen en mentale stimulatie.

Temperament en Gedrag

 • Vriendelijk: Harriers staan bekend om hun vriendelijke en zachtaardige karakter.

 • Toegewijd: Ze kunnen toegewijd zijn aan hun gezin en genieten van deelname aan gezinsactiviteiten.

 • Alert: Als jachthonden zijn Harriers alert en kunnen ze reageren op hun omgeving.

 • Zelfverzekerd: Harriers hebben vaak een zelfverzekerde houding en kunnen goed gedijen in een gezin met actieve eigenaren.

Hondenfokkers

Onvergetelijke avonturen wachten op je op de hondenboerderij

Tips voor optimale verzorging

De Harrier is een middelgrote tot grote jachthond met een vriendelijk karakter. Hier zijn enkele tips voor de verzorging van een Harrier:

Door deze richtlijnen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je Harrier een gezond, gelukkig en goed verzorgd gezinslid blijft.

Gezondheidsproblemen / Aandachtspunten

De Harrier is een middelgroot tot groot hondenras dat oorspronkelijk is gefokt voor de jacht op hazen en ander klein wild. Hier zijn enkele gezondheidsproblemen en aandachtspunten die relevant kunnen zijn voor dit ras:

 1. Zwaarlijvigheid: Harriers hebben de neiging om overgewicht te krijgen, vooral als ze niet voldoende lichaamsbeweging krijgen. Zorg voor regelmatige lichaamsbeweging en beheer de voeding om obesitas te voorkomen.

 2. Heupdysplasie: Dit is een aandoening waarbij het heupgewricht niet goed past, wat kan leiden tot pijn en artritis. Heupdysplasie komt vaak voor bij grotere hondenrassen, dus het is belangrijk om de gezondheid van de heupen te controleren.

 3. Oorproblemen: Door hun hangende oren kunnen Harriers gevoeliger zijn voor oorinfecties. Regelmatige reiniging van de oren is belangrijk om problemen te voorkomen.

 4. Oogproblemen: Sommige Harriers kunnen vatbaar zijn voor oogproblemen zoals progressieve retina atrofie (PRA) en cataract. Reguliere oogonderzoeken zijn belangrijk voor vroege detectie.

 5. Voedingsbehoeften: Geef hoogwaardig hondenvoer afgestemd op de leeftijd, grootte en activiteitsniveau van de Harrier. Overleg met de dierenarts over het juiste dieet voor je hond.

 6. Beweging: Harriers zijn energieke honden die regelmatige lichaamsbeweging nodig hebben. Lange wandelingen, spelen en andere fysieke activiteiten zijn essentieel om hun energie te kanaliseren.

 7. Vachtverzorging: De vacht van de Harrier is kort en dicht, en regelmatig borstelen helpt bij het verwijderen van losse haren en het behouden van een gezonde vacht.

 8. Training en socialisatie: Harriers zijn intelligente honden die genieten van uitdagingen. Ze reageren goed op positieve trainingstechnieken en hebben ook behoefte aan vroege socialisatie.

 9. Regelmatige veterinaire controles: Periodieke gezondheidscontroles bij de dierenarts zijn belangrijk om potentiële gezondheidsproblemen te detecteren en vroegtijdig aan te pakken.

Zoals bij elk hondenras is het essentieel om de individuele behoeften van je Harrier te begrijpen en samen te werken met een dierenarts om een gezondheidsplan op maat te maken.

Het is belangrijk om te benadrukken dat individuele honden variaties in temperament kunnen vertonen, en de opvoeding en socialisatie spelen een cruciale rol bij het vormgeven van het gedrag van een Harrier.

De geschiedenis van de

Harrier

De Harrier is een Engels hondenras dat oorspronkelijk is gefokt voor de jacht op klein wild, zoals hazen en vossen. Hier is een beknopt overzicht van de geschiedenis van de Harrier:

Oorsprong: De Harrier heeft zijn wortels in Engeland en is ontstaan ​​in de middeleeuwen. Het ras deelt zijn afkomst met andere Foxhounds en speurhonden, zoals de Engelse Foxhound en de Beagle. De Harrier werd gefokt om een compactere, iets kleinere hond te zijn dan de Foxhound, maar met vergelijkbare jachtvaardigheden.

Functie: De Harrier werd traditioneel gebruikt voor de jacht op klein wild, waarbij hij zijn uitstekende reukvermogen en uithoudingsvermogen demonstreerde. Jagers gebruikten Harriers in meutes om het spoor van hazen en vossen te volgen, en ze werden gewaardeerd om hun vastberadenheid tijdens de jacht.

Kenmerken: De Harrier is een middelgrote hond met een atletische en gespierde bouw. Ze hebben een korte, dichte vacht die meestal driekleurig is (zwart, wit en bruin). De oren zijn lang en hangend, en de staart is middelmatig van lengte.

Erkenning: Het ras is erkend door verschillende kennelclubs, waaronder de Kennel Club in het Verenigd Koninkrijk en de American Kennel Club (AKC) in de Verenigde Staten.

Jachttradities: Gedurende vele eeuwen werd de Harrier gewaardeerd om zijn jachtvaardigheden en werd hij vaak gebruikt in grotere meutes voor de jacht op hazen en vossen. Het ras kon het wild opsporen en vasthouden totdat de jager arriveerde.

Behoud en huidige status: De Harrier heeft zijn jachtcapaciteiten behouden en wordt nog steeds gebruikt voor de jacht in sommige gebieden. Hoewel het niet zo wijdverspreid is als sommige andere hondenrassen, wordt de Harrier gewaardeerd als een competente jachthond en een vriendelijke metgezel.

De Harrier staat bekend om zijn energieke karakter, vriendelijke aard en vastberadenheid tijdens de jacht. Het is een hond die goed gedijt bij actieve bezigheden en graag betrokken is bij het gezin. Tegenwoordig wordt de Harrier ook gewaardeerd als een gezelschapshond vanwege zijn sociale en aanhankelijke karakter.

Harrier
faq-4

FAQ

Meest gestelde vragen en antwoorden over Harrier

De Harrier staat bekend om zijn vriendelijke en levendige karakter. Het zijn energieke, sociale honden die vaak goed overweg kunnen met kinderen en andere huisdieren. Ze hebben een sterk jachtinstinct, aangezien ze oorspronkelijk gefokt zijn voor de jacht op klein wild.

Harriers zijn actieve honden die regelmatige lichaamsbeweging nodig hebben. Lange wandelingen, speeltijd en andere vormen van lichaamsbeweging zijn essentieel om ze fysiek en mentaal gezond te houden. Een gebrek aan beweging kan leiden tot verveling en destructief gedrag.

De vacht van een Harrier is kort en dicht en vereist over het algemeen niet veel verzorging. Een regelmatige borstelbeurt om losse haren te verwijderen en de vacht in goede conditie te houden, is meestal voldoende. Controleer ook regelmatig de oren, nagels en tanden.

Over het algemeen zijn Harriers geschikt voor gezinnen met kinderen. Ze staan bekend als speels en tolerant. Zoals bij elk ras is het echter belangrijk om zowel de hond als de kinderen te leren hoe ze veilig met elkaar kunnen omgaan en altijd toezicht te houden op interacties.

Mogelijk bent u geïnteresseerd

Andere hondenrassen