Honden Rassen

Grand Anglo-Français Blanc et Noir

Grand-Anglo-Français-Blanc-et-Noir

De Grand Anglo-Français Blanc et Noir is een Franse hond die behoort tot de categorie “Anglo-Français,” een groep jachthonden ontstaan uit kruisingen tussen Franse en Engelse honden. Deze specifieke variant, de Grand Anglo-Français Blanc et Noir, staat bekend om zijn vaardigheden in de jacht op groot wild. De geschiedenis van dit ras gaat terug tot het begin van de 19e eeuw, waar het gefokt werd met als doel uit te blinken in het volgen en jagen op grotere prooien, zoals herten.

Officiële naam : Grand Anglo-Français Blanc et Noir
Andere namen : Grote Anglo-Franse Wit en Zwart Hound
Oorsprong : Frankrijk

Algemeen beeld (FCI-rasstandaard)

De Fédération Cynologique Internationale (FCI) beschrijft de Grand Anglo-Français Blanc et Noir met de volgende kenmerken:

 • Hoofd: Krachtig, met een duidelijke stop en een rechte neus.

 • Oren: Lang, breed, en hangend naar beneden.

 • Ogen: Groot, donker en expressief.

 • Lichaam: Gebalanceerd en goed geproportioneerd, met een diepe borst en een sterke rug.

 • Vacht: Kort en dicht, met een opvallende zwart-witte kleur.

specifieke details

puppypoint-Logo-200x154px-
Mannetjes :

Hoogte
62-72 cm
Gewicht
28-35 kg

Vrouwtjes :

Hoogte
60-68 cm
Gewicht
26-32 kg

 • Eerste weken : Vanaf geboorte tot  8 weken
 • Puppy : 2 maanden tot 12 maanden
 • Volwassen : 12 maanden tot 7 jaar
 • Oudere : 7 jaar tot 10 jaar
 • Senior : 10 jaar en ouder

Raskenmerken

Enkele kenmerkende eigenschappen van de Grand Anglo-Français Blanc et Noir zijn:

 • Uithoudingsvermogen: Deze honden hebben een indrukwekkend uithoudingsvermogen en kunnen lange afstanden afleggen tijdens de jacht.

 • Reukvermogen: Ze staan bekend om hun uitstekende reukvermogen, waardoor ze effectieve jachtpartners zijn.

 • Jachttalent: De Grand Anglo-Français Blanc et Noir is gefokt voor de jacht op groot wild en heeft een natuurlijk talent voor het volgen van sporen.

 • Zelfstandigheid: Ze kunnen zelfstandig beslissingen nemen tijdens de jacht en hebben een zekere mate van onafhankelijkheid.

Temperament en Gedrag

 • Toegewijd: Deze honden kunnen toegewijd zijn aan hun eigenaar en gezin.

 • Energiek: Vanwege hun jachtachtergrond hebben ze een redelijke hoeveelheid lichaamsbeweging nodig en houden van actieve bezigheden.

 • Sociaal: Met de juiste socialisatie kunnen ze sociaal zijn met andere honden en mensen.

 • Intelligentie: Ze hebben een slimme en alerte geest, wat hen geschikt maakt voor de uitdagingen van de jacht.

Hondenfokkers

Onvergetelijke avonturen wachten op je op de hondenboerderij

Tips voor optimale verzorging

De Grand Anglo-Français Blanc et Noir is een middelgrote jachthond met een kenmerkende zwart-witte vacht. Hier zijn enkele tips voor de verzorging van een Grand Anglo-Français Blanc et Noir:

Door deze richtlijnen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je Grand Anglo-Français Blanc et Noir een gezond, gelukkig en goed opgevoed gezinslid blijft.

 

Gezondheidsproblemen / Aandachtspunten

De Grand Anglo-Français Blanc et Noir is een jachthond met een stevige bouw en een uitstekende neus. Zoals bij veel hondenrassen, zijn er enkele gezondheidsproblemen en aandachtspunten waar je op kunt letten:

 1. Gewrichtsproblemen: Grote hondenrassen, waaronder de Grand Anglo-Français Blanc et Noir, kunnen gevoelig zijn voor gewrichtsproblemen zoals heupdysplasie. Zorg voor een evenwichtige voeding en vermijd overmatige belasting op de gewrichten, vooral tijdens de groeifase.

 2. Oorverzorging: Honden met hangende oren, waaronder de Grand Anglo-Français Blanc et Noir, zijn vatbaar voor oorinfecties. Regelmatige controle en reiniging van de oren kunnen problemen helpen voorkomen.

 3. Gewichtsbeheer: Overgewicht legt extra druk op de gewrichten en kan leiden tot andere gezondheidsproblemen. Houd de voeding in de gaten en zorg voor voldoende lichaamsbeweging om een gezond gewicht te behouden.

 4. Ooggezondheid: Net als bij veel hondenrassen is regelmatige controle van de ogen belangrijk. Let op tekenen van irritatie, roodheid of andere afwijkingen.

 5. Voeding: Zorg voor een gebalanceerd dieet dat is afgestemd op de leeftijd, grootte en activiteitenniveau van de hond.

 6. Vachtverzorging: Hoewel de vacht van de Grand Anglo-Français Blanc et Noir niet erg lang is, kan regelmatig borstelen helpen bij het verwijderen van losse haren en het behouden van een gezonde vacht.

 7. Tandheelkundige zorg: Houd de tanden schoon door regelmatig te poetsen of kauwspeelgoed te geven.

 8. Training en mentale stimulatie: Deze honden zijn actief en intelligent. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging en mentale stimulatie om verveling te voorkomen.

 9. Sociale interactie: Grand Anglo-Français Blanc et Noir honden zijn over het algemeen sociaal en gedijen goed met menselijk gezelschap. Zorg voor voldoende tijd samen met het gezin en andere huisdieren.

 10. Dierenartscontroles: Reguliere bezoeken aan de dierenarts zijn belangrijk voor het monitoren van de algehele gezondheid van je hond en het vroegtijdig detecteren van eventuele gezondheidsproblemen.

Zoals altijd is het essentieel om de individuele behoeften van je Grand Anglo-Français Blanc et Noir te begrijpen en de zorg daarop af te stemmen. Regelmatige aandacht voor de gezondheid, goede voeding, voldoende lichaamsbeweging en liefdevolle aandacht dragen bij aan een gezond en gelukkig leven voor je hond.

De Grand Anglo-Français Blanc et Noir is niet alleen een bekwame jachthond, maar ook een loyale metgezel met de juiste training en aandacht.

De geschiedenis van de

Grand Anglo-Français Blanc et Noir

De Grand Anglo-Français Blanc et Noir, ook bekend als de “Large Anglo-French White and Black Hound,” is een Frans hondenras dat oorspronkelijk werd gefokt voor de jacht op groot wild. Hier is een beknopt overzicht van de geschiedenis van de Grand Anglo-Français Blanc et Noir:

Oorsprong: Het ras vindt zijn oorsprong in Frankrijk, waar het werd ontwikkeld door kruisingen tussen verschillende Franse jachthonden, waaronder de Anglo-Français de Petite Vénerie en de Grand Bleu de Gascogne. Deze kruisingen waren gericht op het creëren van een hond die geschikt was voor de jacht op groot wild, zoals herten en zwijnen.

Functie: Net als andere variëteiten van de Grand Anglo-Français, werd de Blanc et Noir specifiek gefokt voor zijn uitstekende reukvermogen, uithoudingsvermogen en vastberadenheid tijdens de jacht. Ze werden vaak gebruikt in meutes voor de jacht, waarbij ze geursporen volgden en het wild opdreven.

Kenmerken: De Grand Anglo-Français Blanc et Noir is een middelgrote tot grote hond met een atletisch en gespierd lichaam. Ze hebben een korte, dichte vacht die voornamelijk wit is, met zwarte markeringen. Deze honden hebben vaak hangende oren en een krachtige snuit.

Erkenning: Het ras werd erkend door de Société Centrale Canine (de Franse kennelclub) en andere nationale kennelclubs. Het kreeg erkenning als een afzonderlijk ras, onderscheiden van andere Anglo-Français-variëteiten, en heeft een eigen rasstandaard.

Jachtgebruik: De Grand Anglo-Français Blanc et Noir werd veel gebruikt door Franse jagers voor de jacht op groot wild, en het ras staat bekend om zijn vermogen om geursporen nauwkeurig te volgen en de jachtgroep te leiden.

Huidige status: Hoewel het ras buiten Frankrijk minder bekend is dan sommige andere hondenrassen, blijft de Grand Anglo-Français Blanc et Noir gewaardeerd binnen het land, vooral onder jagers die op zoek zijn naar een hond met uitstekende jachtvaardigheden.

De Blanc et Noir wordt beschouwd als een toegewijde en werkgerichte hond, geschikt voor de jacht en het werken in verschillende terreinen. Het is belangrijk te benadrukken dat deze rassen, inclusief de Grand Anglo-Français Blanc et Noir, vaak geselecteerd worden op basis van hun functionele kwaliteiten en minder om esthetische redenen.

Grand-Anglo-Français-Blanc-et-Noir
faq-4

FAQ

Meest gestelde vragen en antwoorden over
Grand Anglo-Français Blanc et Noir

De Grand Anglo-Français Blanc et Noir staat bekend om zijn vastberadenheid, energie en vriendelijkheid. Ze zijn vaak actief en alert, waardoor ze geschikt zijn als jachthonden en gezelschapsdieren. Dit ras kan ook toegewijd zijn aan hun gezin.

De Grand Anglo-Français Blanc et Noir is een energiek ras dat regelmatige lichaamsbeweging nodig heeft. Ze genieten van buitenactiviteiten zoals wandelen, rennen en spelen. Voldoende beweging draagt bij aan hun fysieke en mentale welzijn.

Over het algemeen gaat de Grand Anglo-Français Blanc et Noir goed om met kinderen en andere huisdieren, vooral als ze van jongs af aan gesocialiseerd zijn. Ze kunnen speels en sociaal zijn, maar zoals bij elk ras is toezicht belangrijk.

De Grand Anglo-Français Blanc et Noir heeft een korte vacht die weinig verzorging vereist. Regelmatig borstelen helpt om losse haren te verwijderen en de vacht in goede conditie te houden. Oor- en nagelverzorging zijn ook belangrijk voor hun algehele gezondheid.

Mogelijk bent u geïnteresseerd

Andere hondenrassen