Honden Rassen

Canarian Warren Hound

Canarian-Warren-Hound

De Canarian Warren Hound, ook bekend als “Podenco Canario,” heeft zijn wortels in de Canarische Eilanden, gelegen voor de noordwestkust van Afrika. Dit oude ras heeft een rijke geschiedenis en wordt al eeuwenlang gebruikt voor de jacht op klein wild, zoals konijnen. De Podenco Canario staat bekend om zijn aanpassingsvermogen aan de uitdagende omstandigheden van de Canarische Eilanden en zijn vaardigheden als jachthond.

Officiële naam : Podenco Canario (Canarian Warren Hound)
Andere namen : Canarian Podenco
Oorsprong : Canarische Eilanden, Spanje

Algemeen beeld (FCI-rasstandaard)

De Fédération Cynologique Internationale (FCI) heeft de Canarian Warren Hound erkend en beschrijft de volgende algemene kenmerken:

 • Grootte: Middelgroot, met een goed geproportioneerde en gespierde lichaamsbouw.
 • Vacht: Kort, dicht en glad aanvoelend.
 • Kleur: Meestal effen, variërend van roodachtig tot gestroomd, soms met witte markeringen.

specifieke details

puppypoint-Logo-200x154px-
Mannetjes :

Hoogte
55-64 cm
Gewicht
20-25 kg

Vrouwtjes :

Hoogte
53-60 cm
Gewicht
18-23 kg

 • Eerste weken : Vanaf geboorte tot  2 maanden
 • Puppy : 2 maanden tot 1 jaar
 • Volwassen : 1 jaar tot 7 jaar
 • Oudere : 7 jaar tot 10 jaar
 • Senior : 10 jaar en ouder

Raskenmerken

 • Energiek en Snel: De Canarian Warren Hound staat bekend om zijn snelheid en behendigheid, waardoor hij effectief is bij de jacht op snel bewegende prooien.
 • Uithoudingsvermogen: Ze hebben een indrukwekkend uithoudingsvermogen en kunnen lange afstanden afleggen tijdens de jacht.
 • Vastberadenheid: Deze honden tonen vastberadenheid en doorzettingsvermogen bij het najagen en vangen van prooien.
 • Zintuiglijke Vaardigheden: Ze hebben uitstekende zintuiglijke vaardigheden, waaronder een scherp reukvermogen en een goed gehoor.

Temperament en Gedrag

 • Onafhankelijkheid: De Canarian Warren Hound is vaak onafhankelijk van aard en kan zelfstandig beslissingen nemen tijdens de jacht.
 • Sociaal: Met de juiste socialisatie kunnen ze sociaal zijn met mensen en andere huisdieren.
 • Intelligentie: Ze vertonen een slimme en alerte geest, wat hen geschikt maakt voor de uitdagingen van de jacht.
 • Toewijding: Deze honden tonen vaak toewijding aan hun eigenaren en gezin.

Hondenfokkers

Onvergetelijke avonturen wachten op je op de hondenboerderij

Tips voor optimale verzorging

Hier zijn enkele tips voor het verzorgen van een Canarische Warren Hound, ook wel bekend als Podenco Canario op verschillende gebieden:

Aangezien individuele variaties kunnen optreden, is het belangrijk om de zorg aan te passen aan de specifieke behoeften en persoonlijkheid van je Podenco Canario.

Gezondheidsproblemen / Aandachtspunten

De Canarische Warren Hound, ook wel bekend als Podenco Canario, is een hondenras dat oorspronkelijk werd gefokt voor de jacht, vooral op kleine prooien zoals konijnen. Over het algemeen is het ras gezond en robuust, maar net als bij elk hondenras kunnen bepaalde gezondheidsproblemen en aandachtspunten voorkomen. Hier zijn enkele mogelijke gezondheidsproblemen en aandachtspunten voor de Canarische Warren Hound:

 1. Oorproblemen: Door hun hangende oren zijn honden vaak vatbaar voor oorinfecties. Het is belangrijk om regelmatig de oren van je Canarische Warren Hound te controleren en ze schoon te houden.

 2. Huidproblemen: Sommige Podenco Canario’s kunnen gevoelig zijn voor huidaandoeningen. Regelmatige inspectie van de huid en een gezond dieet kunnen helpen om de huidgezondheid te behouden.

 3. Gewichtsbeheer: Net als veel andere hondenrassen kunnen Podenco Canario’s de neiging hebben om overgewicht te ontwikkelen. Zorg voor een uitgebalanceerd dieet en voldoende lichaamsbeweging om een gezond gewicht te behouden.

 4. Jachtinstinct: Podenco Canario’s hebben een sterk jachtinstinct. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn wanneer ze buiten zijn, vooral in de buurt van drukke wegen, vanwege hun neiging om achter bewegende prooien aan te gaan.

 5. Voetverzorging: Door hun activiteitenniveau en deelname aan jachtactiviteiten, is het belangrijk om de poten van je Canarische Warren Hound te controleren op snijwonden, schrammen of splinters.

 6. Ooggezondheid: Regelmatige controle van de ogen is belangrijk. Sommige hondenrassen hebben aanleg voor oogaandoeningen, dus het vroegtijdig opsporen van problemen is cruciaal.

 7. Gedragsstimulatie: Podenco Canario’s zijn intelligente en actieve honden. Ze hebben mentale stimulatie nodig naast fysieke activiteit. Zorg voor uitdagend speelgoed en interactieve activiteiten om verveling te voorkomen.

 8. Voortplantingsproblemen: Als je van plan bent om met Podenco Canario’s te fokken, werk dan samen met een gerenommeerde fokker en dierenarts om eventuele voortplantingsproblemen aan te pakken.

Het is essentieel om regelmatige veterinaire controles uit te voeren, een gezond dieet te handhaven, voldoende lichaamsbeweging te bieden en aandacht te besteden aan de specifieke behoeften van je Canarische Warren Hound om een gezond en gelukkig leven te waarborgen.

De Canarian Warren Hound is niet alleen een bekwame jachthond, maar ook een loyale metgezel met unieke eigenschappen die passen bij zijn historische rol en moderne omgevingen.

De geschiedenis van de

Canarian Warren Hound

De Canarische Warren Hound, ook bekend als de Podenco Canario, is een inheems hondenras dat afkomstig is van de Canarische Eilanden, een archipel in de Atlantische Oceaan die behoort tot Spanje. Hier is een beknopt overzicht van de geschiedenis van de Podenco Canario:

Oorsprong en gebruik: De Podenco Canario is een van de oudste rassen die op de Canarische Eilanden te vinden is. Ze werden traditioneel gefokt als jachthonden, voornamelijk voor de jacht op konijnen. Hun vaardigheden om in het ruige terrein van de Canarische Eilanden te werken, maakten hen geschikt voor deze specifieke taak.

Jachttechnieken: Podenco Canario’s staan ​​bekend om hun unieke jachttechnieken. Ze gebruiken hun scherpe zicht, snelheid en behendigheid om konijnen op te sporen en te vangen. Het zijn bedreven jagers die van oudsher werden gewaardeerd door lokale jagers.

Kenmerken: Het ras heeft kenmerkende fysieke eigenschappen, waaronder een slanke, lenige bouw, rechtopstaande oren en een korte vacht. De vacht kan variëren in kleur en patroon. Ze hebben een alerte uitdrukking en tonen vaak een sterke persoonlijkheid.

Behoud van het ras: Ondanks hun historische waarde en de rol die ze speelden in lokale jachttradities, zijn Podenco Canario’s kwetsbaar geworden voor bedreigingen zoals inteelt en veranderingen in jachtpraktijken. Inspanningen zijn geleverd om het ras te behouden en te beschermen.

Internationale erkenning: De Podenco Canario heeft internationale erkenning gekregen van hondenverenigingen zoals de Fédération Cynologique Internationale (FCI). Deze erkenning heeft geholpen bij het behoud van het ras en het vergroten van de bekendheid buiten de Canarische Eilanden.

Huidige rol: Naast hun historische rol als jachthonden, dienen Podenco Canario’s tegenwoordig ook als gezelschapshonden. Ze worden gewaardeerd vanwege hun vriendelijke aard en aanpassingsvermogen aan het gezinsleven.

De geschiedenis van de Podenco Canario weerspiegelt de nauwe relatie met de Canarische Eilanden en de traditionele jachtpraktijken. Ondanks de uitdagingen die het ras heeft ondervonden, blijft het een waardevol cultureel en genetisch erfgoed.

Canarian-Warren-Hound
faq-4

FAQ

Meest gestelde vragen en antwoorden over
Canarian Warren Hound

De Canarian Warren Hound staat bekend om zijn energieke, intelligente en onafhankelijke temperament. Ze zijn vaak alert en hebben een sterk jachtinstinct. Deze honden kunnen terughoudend zijn tegenover vreemden, maar zijn over het algemeen loyaal aan hun gezin.

Ja, de Canarian Warren Hound is een actief ras dat regelmatige lichaamsbeweging nodig heeft. Ze genieten van buitenactiviteiten zoals rennen en spelen. Voldoende lichaamsbeweging is essentieel om hun fysieke en mentale behoeften te vervullen en om verveling te voorkomen.

Podenco Canario’s zijn intelligent maar kunnen ook eigenzinnig zijn. Ze hebben vaak een sterke prooidrift. Een positieve trainingsaanpak met beloningen en geduld werkt het beste. Vroege socialisatie is belangrijk om sociaal gedrag te bevorderen.

De vacht van een Podenco Canario is kort en dicht, en ze hebben geen uitgebreide vachtverzorging nodig. Af en toe borstelen helpt om losse haren te verwijderen en de vacht gezond te houden. Ze hebben ook gevoelige oren, dus regelmatige controle en reiniging zijn belangrijk.

Mogelijk bent u geïnteresseerd

Andere hondenrassen