Honden Rassen

Amerikaanse Foxhound

Amerikaanse-Foxhound

De Amerikaanse Foxhound, ontstaan in de Verenigde Staten, heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de vroege koloniale periode. Het ras werd ontwikkeld voor de jacht op vossen, waarbij Engelse Foxhounds werden gekruist met andere hondenrassen om de kenmerken te verkrijgen die nodig zijn voor effectieve jacht in de Amerikaanse omgeving. De Amerikaanse Foxhound is een waardevolle metgezel voor jagers en heeft een sterke rol gespeeld in de ontwikkeling van het Amerikaanse jachtlandschap.

Officiële naam : American Foxhound
Oorsprong : Verenigde Staten

Algemeen beeld (FCI-rasstandaard)

Hoewel de Amerikaanse Foxhound niet officieel wordt erkend door de Fédération Cynologique Internationale (FCI) vanwege zijn specifieke functionele rol als jachthond, heeft het ras wel duidelijke kenmerken.

 • Vacht: Kort, dicht en weerbestendig met verschillende kleurpatronen, waaronder driekleurig (zwart, wit en bruin), rode en witte ticked, of sable.
 • Hoofd: Lang en elegant met een rechte snuit en een goed ontwikkelde neus.
 • Ogen: Groot, donker van kleur en expressief.
 • Oren: Laag aangezet, lang en hangend.
 • Staart: Gemiddelde lengte, hoog aangezet, en gedragen met een lichte curve.

specifieke details

puppypoint-Logo-200x154px-
Mannetjes :

Hoogte
56-64 cm
Gewicht
29-34 kg

Vrouwtjes :

Hoogte
53-61 cm
Gewicht
27-32 kg

 • Eerste weken : Vanaf geboorte tot  8 weken
 • Puppy : 2 tot 12 maanden
 • Volwassen : 12 maanden tot 6-8 jaar
 • Oudere : 6-8 tot 10 jaar
 • Senior : 10 jaar en ouder

Raskenmerken

 • Uitstekend Reukvermogen: De Amerikaanse Foxhound staat bekend om zijn uitzonderlijke reukvermogen, wat het een effectieve jachthond maakt.

 • Atletisch en Wendbaar: Dit ras heeft een atletische bouw en is wendbaar, wat essentieel is voor het volgen van vossen in verschillende terreinen.

Temperament en Gedrag

 • Sociaal en Vriendelijk: Over het algemeen zijn Amerikaanse Foxhounds sociaal, vriendelijk en genieten ze van menselijk gezelschap.

 • Energiek en Actief: Vanwege hun oorspronkelijke jachtfunctie hebben ze een hoog energieniveau en vereisen ze dagelijkse lichaamsbeweging.

 • Onafhankelijkheid: Ze kunnen enigszins onafhankelijk zijn, wat teruggaat naar hun rol als jachthond.

 • Goed met Kinderen: Over het algemeen kunnen ze goed overweg met kinderen, vooral als ze van jongs af aan met hen zijn opgevoed.

 • Vocaal: Net als veel jachthonden kunnen Amerikaanse Foxhounds vocaal zijn en hebben ze de neiging om te blaffen, vooral tijdens het jagen.

Hondenfokkers

Onvergetelijke avonturen wachten op je op de hondenboerderij

Tips voor optimale verzorging

Hier zijn enkele tips voor het verzorgen van een Amerikaanse Foxhound op verschillende gebieden:

Met deze tips kun je ervoor zorgen dat jouw Amerikaanse Foxhound gezond, gelukkig en goed verzorgd blijft. Houd rekening met de individuele behoeften en persoonlijkheid van je hond en pas de verzorging dienovereenkomstig aan.

Gezondheidsproblemen / Aandachtspunten

De Amerikaanse Foxhound is een energiek en atletisch ras dat van oudsher wordt gebruikt voor de jacht op vossen. Over het algemeen zijn ze gezonde honden, maar zoals bij elk ras zijn er enkele gezondheidsproblemen en aandachtspunten waar eigenaren zich bewust van moeten zijn. Hier zijn enkele mogelijke gezondheidsproblemen en aandachtspunten voor de Amerikaanse Foxhound:

 1. Oorproblemen: Door hun hangende oren zijn Foxhounds vatbaar voor oorinfecties. Regelmatige controle en reiniging van de oren kunnen helpen bij het voorkomen van infecties.

 2. Gewichtsbeheer: Foxhounds hebben een actieve levensstijl nodig om gezond te blijven. Het is belangrijk om hun voeding te controleren en voldoende lichaamsbeweging te bieden om overgewicht te voorkomen.

 3. Heupdysplasie: Dit is een aandoening waarbij het heupgewricht niet goed ontwikkelt, wat kan leiden tot artritis en mobiliteitsproblemen. Het is belangrijk om te werken met fokkers die gezondheidstests uitvoeren op de ouderdieren.

 4. Oogproblemen: Sommige Foxhounds kunnen vatbaar zijn voor erfelijke oogproblemen. Regelmatige oogcontroles zijn belangrijk om vroegtijdig eventuele problemen op te sporen.

 5. Voetproblemen: Vanwege hun actieve aard kunnen Foxhounds gevoelig zijn voor verwondingen aan de poten. Regelmatige inspectie van de poten is belangrijk.

 6. Parasieten: Zoals bij alle honden, moeten eigenaren alert zijn op teken, vlooien en wormen. Reguliere controle en preventieve maatregelen zijn essentieel.

 7. Gedragskenmerken: Foxhounds zijn sociale honden met een sterke neus en een verlangen om te jagen. Ze hebben voldoende lichaamsbeweging en mentale stimulatie nodig om gelukkig te zijn. Socialisatie en gehoorzaamheidstraining zijn belangrijk.

 8. Jachtdrift: Vanwege hun jachtinstinct moeten eigenaren van Foxhounds alert zijn op hun neiging om prooien te achtervolgen. Het is belangrijk om ze aangelijnd te houden tijdens wandelingen.

 9. Huidproblemen: Sommige Foxhounds kunnen gevoelig zijn voor huidallergieën. Regelmatige verzorging kan helpen de huid gezond te houden.

Het is van essentieel belang om regelmatig de dierenarts te bezoeken, een uitgebalanceerd dieet te bieden, voldoende lichaamsbeweging te geven en aandacht te besteden aan eventuele veranderingen in gedrag of lichamelijke symptomen. Het werken met een gerenommeerde fokker die gezondheidstests op de ouderdieren heeft uitgevoerd, kan helpen bij het verminderen van het risico op erfelijke aandoeningen.

De Amerikaanse Foxhound, met zijn jachtpassie en vriendelijke aard, is niet alleen een gewaardeerde metgezel voor jagers, maar kan ook een liefdevol lid van het gezin zijn voor diegenen die zijn specifieke behoeften kunnen vervullen.

De geschiedenis van de

Amerikaanse Foxhound

De Amerikaanse Foxhound is een ras van jachthonden dat zijn oorsprong heeft in de Verenigde Staten. Hier is een overzicht van de geschiedenis van de Amerikaanse Foxhound:

Koloniale oorsprong: De Amerikaanse Foxhound is afgeleid van Britse Foxhounds die in de vroege 18e eeuw naar Amerika werden gebracht door kolonisten. Deze Britse Foxhounds werden gekruist met andere hondenrassen, waaronder Franse en Ierse honden, om de Amerikaanse Foxhound te ontwikkelen.

Jacht op vossen: Het primaire doel van de Amerikaanse Foxhound was, zoals de naam al aangeeft, om te worden gebruikt bij de vossenjacht. Jacht op vossen was een populaire en sociale activiteit onder de kolonisten, en er was behoefte aan een hond die geschikt was voor het volgen van vossensporen over grote afstanden.

Rasontwikkeling: Door selectief fokken werden honden gecreëerd die de eigenschappen hadden die nodig waren voor effectieve vossenjacht. Dit omvatte een scherp reukvermogen, uithoudingsvermogen, snelheid en het vermogen om samen te werken met andere honden en jagers.

George Washington en de Amerikaanse Foxhound: George Washington, de eerste president van de Verenigde Staten, had een significante rol in het ontwikkelen van het ras. Hij wordt vaak gecrediteerd voor het fokken en perfectioneren van de Amerikaanse Foxhound op zijn landgoed, Mount Vernon.

American Kennel Club (AKC): De American Foxhound werd in 1886 officieel erkend door de American Kennel Club (AKC) als een apart ras. De erkenning hielp bij het vaststellen van rasstandaarden en het bevorderen van het ras als zowel een werkende jachthond als een gezelschapshond.

Verschillende typen Foxhounds: Er zijn twee hoofdtypen Foxhounds in Amerika: de Walker Foxhound, ontwikkeld voor snelheid en uithoudingsvermogen, en de Calhoun Foxhound, bekend om zijn kracht en vastberadenheid. Deze verschillende lijnen werden gefokt om aan verschillende jachtbehoeften te voldoen.

Behoud van de traditie: Hoewel de populariteit van de vossenjacht in de loop der jaren is afgenomen, wordt de Amerikaanse Foxhound nog steeds gewaardeerd om zijn jachtinstincten, uithoudingsvermogen en vriendelijke karakter. Ze worden nog steeds gebruikt voor de vossenjacht en zijn ook populair als gezelschapshonden.

De geschiedenis van de Amerikaanse Foxhound weerspiegelt de vroege koloniale betrokkenheid bij de jacht en het behoud van het ras door middel van doelgericht fokken. Ondanks veranderingen in de jachtcultuur blijft de Amerikaanse Foxhound een gewaardeerde metgezel voor liefhebbers van het ras.

Amerikaanse-Foxhound-2
faq-4

FAQ

Meest gestelde vragen en antwoorden over Amerikaanse Foxhound

Amerikaanse Foxhounds staan ​​bekend om hun vriendelijke, sociale en energieke temperament. Ze zijn vaak liefdevol naar hun gezin en hebben een sterk jachtinstinct. Foxhounds zijn ook sociaal met andere honden vanwege hun geschiedenis als roedeldieren.

Ja, Amerikaanse Foxhounds hebben veel dagelijkse lichaamsbeweging nodig vanwege hun actieve en energieke aard. Ze gedijen goed bij lange wandelingen, rennen en speeltijd in een omheinde ruimte. Het is belangrijk om ze fysiek en mentaal gestimuleerd te houden.

Amerikaanse Foxhounds hebben een onafhankelijke aard en kunnen koppig zijn, wat training een uitdaging kan maken. Consistentie, positieve versterking en geduld zijn belangrijk bij het trainen van Foxhounds. Socialisatie op jonge leeftijd is ook cruciaal.

De vacht van de Amerikaanse Foxhound is kort en dicht, en vereist weinig verzorging. Af en toe borstelen om losse haren te verwijderen en de huid en vacht gezond te houden, is meestal voldoende. Controleer regelmatig de oren, nagels en tanden voor een algehele gezondheid.

Mogelijk bent u geïnteresseerd

Andere hondenrassen