Honden Rassen

Grand Griffon vendéen

Grand Griffon vendéen

De Grand Griffon Vendéen is een oud Frans hondenras dat zijn oorsprong vindt in de regio Vendée. Het ras is ontstaan uit kruisingen tussen verschillende Franse en Spaanse honden en is specifiek gefokt voor de jacht op groot wild, zoals herten en wilde zwijnen. De geschiedenis van de Grand Griffon Vendéen gaat terug tot de middeleeuwen, waar het ras werd gewaardeerd vanwege zijn uitstekende jachtvaardigheden en vastberadenheid.

Officiële naam : Grand Griffon Vendéen
Andere namen : Grote Vendéen Griffon
Oorsprong : Frankrijk

Algemeen beeld (FCI-rasstandaard)

Volgens de Fédération Cynologique Internationale (FCI) heeft de Grand Griffon Vendéen de volgende kenmerken:

 • Hoofd: Het hoofd is krachtig met een duidelijke stop en een rechte neus.
 • Oren: De oren zijn lang, breed, en hangen dicht tegen het hoofd.
 • Ogen: De ogen zijn groot, donker, en hebben een vriendelijke expressie.
 • Lichaam: Het lichaam is gespierd, lang, en goed geproportioneerd, met een diepe borst en sterke rug.
 • Vacht: De vacht is ruw, dicht en kan verschillende kleuren hebben, waaronder wit met zwart en oranje vlekken.

specifieke details

puppypoint-Logo-200x154px-
Mannetjes :

Hoogte
60-68 cm
Gewicht
28-30 kg

Vrouwtjes :

Hoogte
57-63 cm
Gewicht
25-28 kg

 • Eerste weken : Vanaf geboorte tot  8 weken
 • Puppy : 2 maanden tot 12 maanden
 • Volwassen : 12 maanden tot 7 jaar
 • Oudere : 7 jaar tot 10 jaar
 • Senior : 10 jaar en ouder

Raskenmerken

Enkele kenmerkende eigenschappen van de Grand Griffon Vendéen zijn:

 • Reukvermogen: Deze honden staan bekend om hun buitengewone reukvermogen, wat hen uitstekende speurders maakt.
 • Stem: Ze hebben een diepe, melodieuze blaf, vooral tijdens de jacht, wat hen geschikt maakt voor het volgen van sporen.
 • Uithoudingsvermogen: De Grand Griffon Vendéen heeft een indrukwekkend uithoudingsvermogen en kan lange afstanden afleggen.
 • Jachtpassie: Gefokt voor de jacht, vertonen ze een sterke passie en vastberadenheid bij het najagen van prooien.

Temperament en Gedrag

 • Sociaal: Met de juiste socialisatie kunnen ze sociaal zijn met andere honden en mensen.
 • Intelligentie: Ze hebben een scherpe geest en zijn in staat om zelfstandig beslissingen te nemen tijdens de jacht.
 • Toegewijd: De Grand Griffon Vendéen kan toegewijd zijn aan zijn gezin en eigenaar.
 • Energiek: Vanwege hun jachtachtergrond hebben ze voldoende lichaamsbeweging nodig en gedijen ze goed bij actieve bezigheden.

Hondenfokkers

Onvergetelijke avonturen wachten op je op de hondenboerderij

Tips voor optimale verzorging

De Grand Griffon Vendéen is een middelgrote tot grote jachthond met een robuuste uitstraling. Hier zijn enkele tips voor de verzorging van een Grand Griffon Vendéen:

Door deze richtlijnen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je Grand Griffon Vendéen een gezond, gelukkig en goed verzorgd gezinslid blijft.

Gezondheidsproblemen / Aandachtspunten

De Grand Griffon Vendéen is een Frans hondenras dat is gefokt voor de jacht op groot wild, met name voor het volgen van sporen in moeilijk terrein. Hier is een beknopt overzicht van de geschiedenis van de Grand Griffon Vendéen:

 1. Oorsprong: De oorsprong van de Grand Griffon Vendéen gaat terug tot de regio Vendée in het westen van Frankrijk. Het ras is ontstaan ​​uit kruisingen van lokale Franse brakken en bloedhonden, gericht op het fokken van een hond die geschikt is voor de jacht op groot wild, zoals herten en zwijnen.

 2. Functie: De Grand Griffon Vendéen werd gefokt voor zijn uitstekende reukvermogen, uithoudingsvermogen en vastberadenheid tijdens de jacht. Het ras werd vaak gebruikt in meutes om het spoor van groot wild te volgen en het wild op te sporen, zelfs in dichtbegroeide en moeilijke terreinen.

 3. Kenmerken: Deze honden hebben een krachtig en gespierd lichaam met een ruige vacht die bescherming biedt tegen de elementen. Ze hebben een karakteristieke baard en wenkbrauwen, hangende oren en een krachtige snuit.

 4. Erkenning: Het ras is erkend door de Société Centrale Canine, de Franse kennelclub, en heeft ook erkenning gekregen van andere internationale kennelclubs. De Grand Griffon Vendéen heeft een eigen rasstandaard die de specifieke kenmerken en eigenschappen van het ras beschrijft.

 5. Jachttradities: Het ras heeft sterke banden met de jachttradities in Frankrijk, vooral in de regio Vendée. Grand Griffon Vendéens werden gewaardeerd om hun vermogen om geursporen nauwkeurig te volgen en het wild op te sporen, waardoor ze geschikt waren voor de jacht in diverse omgevingen.

 6. Behoud en huidige status: Ondanks enkele uitdagingen tijdens perioden van politieke onrust in Frankrijk, hebben toegewijde fokkers geholpen het ras te behouden en te bevorderen. Tegenwoordig wordt de Grand Griffon Vendéen nog steeds gewaardeerd als een competente jachthond, zowel in Frankrijk als daarbuiten.

De Grand Griffon Vendéen staat bekend om zijn vastberadenheid, intelligentie en toewijding aan de jacht. Het ras is ook populair geworden als een gezelschapshond vanwege zijn vriendelijke aard en karakteristieke uiterlijk.

De Grand Griffon Vendéen is niet alleen een uitstekende jachthond, maar ook een trouwe metgezel voor degenen die bereid zijn te voorzien in zijn specifieke behoeften en temperament.

De geschiedenis van de

Grand Griffon vendéen

De Grand Gascon Saintongeois is een Frans hondenras dat is gefokt voor de jacht op groot wild, met name voor het volgen van sporen. Hier is een beknopt overzicht van de geschiedenis van de Grand Gascon Saintongeois:

Oorsprong: De oorsprong van de Grand Gascon Saintongeois gaat terug tot de regio’s Gascogne en Saintonge in het zuidwesten van Frankrijk. Het ras is ontstaan uit kruisingen van lokale brakken en bloedhonden, specifiek gefokt voor de jacht op groot wild, zoals herten en zwijnen.

Functie: De Grand Gascon Saintongeois is van oudsher gefokt voor zijn uitstekende reukvermogen, uithoudingsvermogen en vastberadenheid tijdens de jacht. Het ras werd vaak gebruikt in meutes om het spoor van groot wild te volgen en het wild op te sporen.

Kenmerken: Deze honden hebben een robuust en gespierd lichaam met een krachtige uitstraling. Ze hebben een korte vacht die meestal wit is, vaak met zwart of oranje vlekken. De oren zijn lang en hangend, en de snuit is krachtig.

Erkenning: Het ras is erkend door de Société Centrale Canine, de Franse kennelclub, en heeft ook erkenning gekregen van andere internationale kennelclubs. De Grand Gascon Saintongeois heeft een eigen rasstandaard die de gewenste kenmerken en eigenschappen van het ras beschrijft.

Jachttradities: Het ras heeft een sterke verbinding met de jachttradities in Frankrijk en werd historisch gezien veel gebruikt door jagers in de regio Gascogne en Saintonge. De honden werden gewaardeerd om hun vermogen om zelfstandig te werken en grote afstanden af te leggen tijdens de jacht.

Behoud en huidige status: Ondanks enkele uitdagingen tijdens perioden van politieke onrust in Frankrijk, hebben toegewijde fokkers geholpen het ras te behouden en te bevorderen. Tegenwoordig wordt de Grand Gascon Saintongeois nog steeds gewaardeerd als een competente jachthond, zowel in Frankrijk als daarbuiten.

De Grand Gascon Saintongeois staat bekend om zijn vastberadenheid, energie en toewijding aan de jacht. Het ras wordt vaak gezien als een uitstekende metgezel voor jagers en liefhebbers van het buitenleven.

Grand Griffon vendéen
faq-4

FAQ

Meest gestelde vragen en antwoorden over
Grand Griffon vendéen

De Grand Griffon Vendéen staat bekend om zijn vastberaden, energieke en vriendelijke karakter. Ze zijn vaak zelfverzekerd en toegewijd aan hun gezin. Dit ras kan onafhankelijk zijn, dus consistente training en socialisatie zijn belangrijk.

De Grand Griffon Vendéen is een actief ras dat regelmatige lichaamsbeweging nodig heeft. Ze genieten van buitenactiviteiten zoals lange wandelingen en spelen. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging om hun fysieke en mentale welzijn te bevorderen.

Over het algemeen gaat de Grand Griffon Vendéen goed om met kinderen en andere huisdieren. Ze kunnen speels en vriendelijk zijn, vooral als ze goed gesocialiseerd zijn vanaf jonge leeftijd. Toch is toezicht belangrijk, omdat elk dier individuele variaties heeft.

De vacht van de Grand Griffon Vendéen vereist regelmatige verzorging. Het is belangrijk om hun dichte, ruwe vacht te borstelen om klitten te voorkomen en de vacht gezond te houden. Controleer ook regelmatig de oren en nagels en zorg voor goede tandheelkundige zorg.

Mogelijk bent u geïnteresseerd

Andere hondenrassen