Honden Rassen

Engelse Toy Terriër

Engelse-Toy-Terriër

De Engelse Toy Terriër is een klein hondenras dat zijn oorsprong heeft in het Verenigd Koninkrijk. Het ras heeft zijn wortels in de terriërgroep en werd oorspronkelijk gefokt voor het jagen op ongedierte. Hoewel de geschiedenis van dit ras niet zo uitgebreid is als sommige andere terriërs, heeft het in de loop der jaren zijn plaats verdiend als een charmante metgezel.

Officiële naam : Engelse Toy Terriër
Andere namen : Toy Terriër, English Toy Terrier (Black & Tan)
Oorsprong : Engeland

Algemeen beeld (FCI-rasstandaard)

Hoewel de Engelse Toy Terriër niet wordt erkend door de Fédération Cynologique Internationale (FCI), wordt het ras wel erkend door andere kennelclubs, zoals de Kennel Club in het Verenigd Koninkrijk. De algemene kenmerken zijn:

 • Uiterlijk: De Engelse Toy Terriër is een kleine, goed geproportioneerde hond met een elegant en compact lichaam.

 • Hoofd: Het hoofd is wigvormig met een platte schedel en een korte snuit. De ogen zijn donker en expressief.

 • Oren: De oren zijn klein en V-vormig, liggend dicht bij het hoofd.

 • Vacht: De vacht is kort, glad en glanzend. De meest voorkomende kleuren zijn zwart en tan.

specifieke details

puppypoint-Logo-200x154px-
Mannetjes :

Hoogte
25-30 cm
Gewicht
2.7-3.6 kg

Vrouwtjes :

Hoogte
25-30 cm
Gewicht
2.7-3.6 kg

 • Eerste weken : Vanaf geboorte tot  8 weken
 • Puppy : 2 maanden tot 12 maanden
 • Volwassen : 12 maanden tot 7 jaar
 • Oudere : 7 jaar tot 10 jaar
 • Senior : 10 jaar en ouder

Raskenmerken

De Engelse Toy Terriër heeft enkele kenmerkende eigenschappen, waaronder:

 • Compact Formaat: Dit ras staat bekend om zijn kleine formaat, waardoor het een geschikte keuze is voor mensen die in kleinere ruimtes wonen.

 • Waakzaamheid: Ondanks hun kleine omvang zijn Engelse Toy Terriërs vaak waakzaam en kunnen ze alert reageren op veranderingen in hun omgeving.

 • Energiek: Deze honden hebben een redelijke hoeveelheid energie en genieten van dagelijkse wandelingen en speeltijd.

Temperament en Gedrag

 • Speels: Engelse Toy Terriërs zijn over het algemeen speels en genieten van interactie met hun eigenaren.

 • Aanhankelijk: Ze hebben de neiging om sterke banden te vormen met hun familie en kunnen aanhankelijk zijn.

 • Intelligentie: Dit ras staat bekend om zijn intelligentie en kan goed reageren op training met positieve versterking.

 • Sociaal: Met de juiste socialisatie kunnen Engelse Toy Terriërs goed omgaan met andere huisdieren en kinderen.

Hondenfokkers

Onvergetelijke avonturen wachten op je op de hondenboerderij

Tips voor optimale verzorging

De Engelse Toy Terriër is een kleine, levendige hond met een karakteristiek uiterlijk. Hier zijn tips voor optimale verzorging op het gebied van beweging, vachtverzorging, training en algemene zorg:

Met aandacht voor deze aspecten van verzorging kun je ervoor zorgen dat je Engelse Toy Terriër gezond, gelukkig en goed opgevoed blijft.

Gezondheidsproblemen / Aandachtspunten

De Engelse Toy Terriër, ook bekend als de “Black and Tan Terriër”, is over het algemeen een gezond ras. Hier zijn enkele gezondheidsproblemen en aandachtspunten waar je rekening mee moet houden bij dit ras:

 1. Patellaire Luxatie: Dit is een aandoening waarbij de knieschijf uit zijn normale positie schiet. Het kan leiden tot kreupelheid en ongemak. Regelmatige veterinaire controles kunnen helpen bij het opsporen van deze aandoening.

 2. Gewichtsbeheer: Omdat Engelse Toy Terriërs klein zijn, moeten ze een gezond gewicht behouden om overbelasting van hun gewrichten te voorkomen. Zorg voor een uitgebalanceerd dieet en voldoende lichaamsbeweging.

 3. Gebitsproblemen: Kleine honden hebben vaak tandheelkundige problemen. Poets regelmatig de tanden van je Engelse Toy Terriër en overweeg kauwspeelgoed om de tandgezondheid te ondersteunen.

 4. Oogproblemen: Sommige kleine rassen hebben aanleg voor oogproblemen. Houd de ogen van je hond schoon en let op tekenen van irritatie of infectie.

 5. Huidallergieën: Net als veel andere rassen kunnen Engelse Toy Terriërs gevoelig zijn voor huidallergieën. Let op overmatig krabben, roodheid of huidirritatie.

 6. Beweging: Hoewel ze klein zijn, hebben Engelse Toy Terriërs nog steeds regelmatige lichaamsbeweging nodig. Korte wandelingen en speelsessies zijn vaak voldoende.

 7. Socialisatie: Omdat ze klein zijn, is vroege socialisatie belangrijk om ervoor te zorgen dat ze zich op hun gemak voelen in verschillende situaties en met verschillende mensen en dieren.

 8. Vachtverzorging: De vacht van de Engelse Toy Terriër is kort en vereist niet veel verzorging. Af en toe borstelen helpt bij het verwijderen van losse haren.

 9. Voeding: Zorg voor een uitgebalanceerd dieet dat geschikt is voor kleine rassen en afgestemd is op de leeftijd en activiteitenniveau van je hond.

 10. Regelmatige veterinaire controles: Periodieke controles bij de dierenarts helpen bij het detecteren van mogelijke gezondheidsproblemen in een vroeg stadium.

Als verantwoordelijke eigenaar is het belangrijk om de gezondheid van je Engelse Toy Terriër regelmatig te monitoren en onmiddellijk actie te ondernemen als je tekenen van gezondheidsproblemen opmerkt. Regelmatige veterinaire controles zijn cruciaal voor de algehele gezondheid van je hond.

Hoewel klein van stuk, is de Engelse Toy Terriër een levendige en charmante metgezel die geschikt is voor mensen die op zoek zijn naar een toegewijd gezelschap in een compact formaat.

De geschiedenis van de

Engelse Toy Terriër

De Engelse Toy Terriër, ook bekend als de Black and Tan Terriër, is een klein hondenras dat oorspronkelijk uit Engeland komt. Hier is een beknopt overzicht van de geschiedenis van de Engelse Toy Terriër:

Oorsprong: De Engelse Toy Terriër vindt zijn oorsprong in Groot-Brittannië en is ontstaan in de 19e eeuw. Het ras is waarschijnlijk ontstaan uit kruisingen van kleine terriërs, waaronder de Manchester Terriër en de Old English Black and Tan Terriër.

Doel: Het primaire doel van de Engelse Toy Terriër was oorspronkelijk als ratter, waarbij ze werden gebruikt om ongedierte te bestrijden, zoals ratten en muizen. Daarnaast werden ze ook gehouden als gezelschapshonden.

Kenmerken: De Engelse Toy Terriër is een kleine hond met een compacte en gespierde bouw. Ze hebben een kortharige vacht die meestal zwart en tan van kleur is. Het ras staat bekend om zijn alerte en levendige uitdrukking.

Populair in de victoriaanse tijd: Tijdens het Victoriaanse tijdperk genoot de Engelse Toy Terriër enige populariteit, vooral onder de hogere klasse. Ze werden gehouden als gezelschapshonden en waren te zien in de huizen van welgestelde families.

Rasbehoud: In de loop van de tijd is het aantal Engelse Toy Terriërs afgenomen, maar er zijn inspanningen geleverd om het ras te behouden. Fokkers hebben gewerkt aan het handhaven van de rasstandaard en het bevorderen van hun kenmerkende eigenschappen.

Erkenning: Het ras is erkend door verschillende hondenverenigingen, waaronder de Kennel Club in het Verenigd Koninkrijk. De American Kennel Club (AKC) erkent het ras echter niet.

Huidige status: De Engelse Toy Terriër is tegenwoordig een zeldzaam ras, maar het wordt nog steeds gewaardeerd als een gezelschapshond vanwege zijn kleine formaat, vriendelijke aard en levendige persoonlijkheid.

De geschiedenis van de Engelse Toy Terriër weerspiegelt zijn oorspronkelijke rol als een werkende terriër voor ongediertecontrole en de evolutie naar een geliefde metgezelshond, vooral tijdens de Victoriaanse periode.

Engelse-Toy-Terriër
faq-4

FAQ

Meest gestelde vragen en antwoorden over Engelse Toy Terriër

De Engelse Toy Terriër staat bekend om zijn levendige, alerte en nieuwsgierige temperament. Ondanks hun kleine formaat hebben ze vaak een grote persoonlijkheid. Ze kunnen aanhankelijk zijn en genieten van spelletjes en interactie met hun eigenaren.

Hoewel ze energiek zijn, hebben Engelse Toy Terriërs geen extreem hoge lichaamsbewegingseisen vanwege hun kleine formaat. Regelmatige korte wandelingen, samen met speeltijd en mentale stimulatie, zijn vaak voldoende om aan hun behoeften te voldoen.

Engelse Toy Terriërs kunnen intelligent zijn, maar ze hebben ook vaak een eigen wil. Positieve versterking en consistente, vriendelijke training zijn belangrijk. Begin de training op jonge leeftijd en wees geduldig, aangezien sommige Terriërs de neiging hebben om koppig te zijn.

De Engelse Toy Terriër heeft een korte, glanzende vacht die niet veel verzorging vereist. Af en toe borstelen helpt bij het verwijderen van losse haren en houdt de vacht gezond. Controleer ook regelmatig de oren en tanden, en verzorg ze indien nodig.

Mogelijk bent u geïnteresseerd

Andere hondenrassen