Honden Rassen

Beagle Harrier

Beagle-Harrier

De Beagle Harrier is een relatief jong ras dat zijn oorsprong vindt in Frankrijk. Het ras ontstond in de 19e eeuw door kruisingen tussen de Harrier en de Beagle. Het doel was om een hond te creëren met de goede jachteigenschappen van beide rassen. De Beagle Harrier werd specifiek gefokt voor de jacht op klein wild, zoals hazen en konijnen. Door de combinatie van snelheid, uithoudingsvermogen en een scherp reukvermogen is de Beagle Harrier een effectieve jachthond geworden.

Officiële naam : Beagle Harrier
Andere namen : Geen specifieke andere namen
Oorsprong : Frankrijk

Algemeen beeld (FCI-rasstandaard)

De Beagle Harrier, erkend door de Fédération Cynologique Internationale (FCI), vertoont de volgende algemene kenmerken:

 • Vacht: Kort, dicht, en hard aanvoelend.
 • Kleur: Driekleurig (wit, zwart en beige) met een karakteristieke mantel.
 • Hoofd: Krachtig met een duidelijke stop en goed ontwikkelde neus.
 • Ogen: Donker en expressief.
 • Oren: Middelgroot, hoog aangezet, en licht gebogen.
 • Staart: Van gemiddelde lengte, krachtig aan de basis, en sabelvormig gedragen.

specifieke details

puppypoint-Logo-200x154px-
Mannetjes :

Hoogte
45-50 cm
Gewicht
19-21 kg

Vrouwtjes :

Hoogte
45-50 cm
Gewicht
19-21 kg

 • Eerste weken : Vanaf geboorte tot  3 maanden
 • Puppy : 3 maanden tot 1 jaar
 • Volwassen : 1 jaar tot 7 jaar
 • Oudere : 7 jaar tot 10 jaar
 • Senior : 10 jaar en ouder

Raskenmerken

 • Reukvermogen: De Beagle Harrier erft het uitstekende reukvermogen van beide ouder rassen, wat hem tot een effectieve jachthond maakt.
 • Gebalanceerde Bouw: De hond heeft een goed gebalanceerde bouw die zowel snelheid als uithoudingsvermogen ondersteunt.
 • Driekleurige Vacht: Het driekleurige vachtpatroon, typisch voor het ras, draagt bij aan de herkenbare uitstraling.

Temperament en Gedrag

 • Sociaal: Over het algemeen sociaal met zowel gezinsleden als andere honden.
 • Energiek: Een actieve en energieke hond die gedijt bij voldoende lichaamsbeweging en mentale stimulatie.
 • Toegewijd: De Beagle Harrier staat bekend om zijn toewijding aan zijn eigenaar en kan een sterke band vormen met het gezin.
 • Jachtdrift: Vanwege zijn jachtachtergrond kan de Beagle Harrier een sterke drang hebben om te jagen, dus een goede training en socialisatie zijn belangrijk.

Hondenfokkers

Onvergetelijke avonturen wachten op je op de hondenboerderij

Tips voor optimale verzorging

Hier zijn tips voor het verzorgen van een Beagle Harrier op verschillende gebieden:

Door deze richtlijnen te volgen, kun je zorgen voor een gezonde, gelukkige Beagle Harrier. Pas de zorg aan op basis van de individuele behoeften en temperament van je hond.

Gezondheidsproblemen / Aandachtspunten

De Beagle Harrier is over het algemeen een gezond ras, maar zoals bij elk hondenras kunnen bepaalde gezondheidsproblemen en aandachtspunten voorkomen. Hier zijn enkele mogelijke gezondheidsproblemen en aandachtspunten voor de Beagle Harrier:

 1. Obesitas: Beagle Harriers hebben de neiging om van eten te houden en kunnen snel overgewicht ontwikkelen. Overgewicht kan leiden tot gezondheidsproblemen, zoals gewrichtsproblemen en diabetes. Het is belangrijk om de voeding te beheren en voldoende lichaamsbeweging te bieden.

 2. Oorproblemen: Net als Beagles hebben Beagle Harriers hangende oren, wat hen vatbaar kan maken voor oorinfecties. Regelmatige reiniging van de oren is belangrijk om infecties te voorkomen.

 3. Gewrichtsproblemen: Vanwege hun activiteitenniveau en bouw kunnen Beagle Harriers vatbaar zijn voor gewrichtsproblemen, waaronder heupdysplasie. Het handhaven van een gezond gewicht en het bieden van regelmatige lichaamsbeweging is cruciaal.

 4. Oogproblemen: Beagle Harriers kunnen gevoelig zijn voor bepaalde oogproblemen, zoals progressieve retinale atrofie (PRA). Regelmatige oogcontroles zijn belangrijk voor vroege detectie en behandeling.

 5. Hernia van de tussenwervelschijf: Vanwege hun langgerekte lichaam kunnen Beagle Harriers vatbaar zijn voor hernia van de tussenwervelschijf. Vermijd activiteiten die de rug kunnen belasten en zorg voor een geschikte leefomgeving.

 6. Gedragskenmerken: Beagle Harriers zijn energiek en sociaal. Ze hebben mentale stimulatie en voldoende lichaamsbeweging nodig om verveling te voorkomen. Ongewenst gedrag kan optreden als ze zich vervelen.

 7. Allergieën: Zoals veel hondenrassen kunnen Beagle Harriers gevoelig zijn voor allergieën, zowel voedselallergieën als allergieën voor omgevingsfactoren. Let op tekenen van allergieën, zoals jeuk, roodheid of gastro-intestinale problemen.

 8. Gedragskenmerken: Beagle Harriers hebben een sterke prooidrift vanwege hun achtergrond als jachthonden. Dit kan leiden tot problemen als ze niet goed getraind zijn. Consistente training en voldoende lichaamsbeweging zijn belangrijk.

Het is van cruciaal belang om regelmatig de dierenarts te bezoeken, een uitgebalanceerd dieet te bieden, voldoende lichaamsbeweging en mentale stimulatie te geven, en aandacht te besteden aan eventuele veranderingen in gedrag of lichamelijke symptomen. Het werken met een gerenommeerde fokker die gezondheidstests uitvoert op de ouderdieren kan bijdragen aan het verminderen van het risico op erfelijke aandoeningen.

De Beagle Harrier is niet alleen een uitstekende jachthond, maar ook een liefdevolle metgezel. Met de juiste training en aandacht gedijt dit ras goed in gezinsomgevingen waar zijn actieve aard wordt gewaardeerd.

De geschiedenis van de

Beagle Harrier

De Beagle Harrier is een hondenras dat zijn oorsprong heeft in Frankrijk en de geschiedenis ervan kan worden getraceerd tot de 19e eeuw. Hier is een beknopt overzicht van de geschiedenis van de Beagle Harrier:

Oorsprong: De Beagle Harrier is ontstaan in Frankrijk, waar het werd gefokt als een jachthond voor de jacht op klein en middelgroot wild. Het ras is het resultaat van kruisingen tussen de Harrier, een Engels hondenras, en de Beagle.

Functie als jachthond: De Beagle Harrier werd gefokt met het doel een hond te produceren die geschikt was voor de jacht, met name voor het volgen van geursporen van konijnen, hazen en ander wild. Het ras heeft de kenmerkende eigenschappen van zowel de Beagle als de Harrier, zoals een goed reukvermogen en uithoudingsvermogen.

Fysieke kenmerken: De Beagle Harrier heeft een middelgroot tot groot formaat, een stevige bouw en een goed ontwikkelde neus. Ze hebben korte tot middellange oren die hoog zijn aangezet en een staart die recht of licht gebogen is.

Erkenning: Hoewel de Beagle Harrier populair is als jachthond in Frankrijk, heeft het ras beperkte erkenning op internationaal niveau. Het wordt niet door alle grote hondenkennelclubs erkend.

Jachttradities: Gedurende de geschiedenis van het ras heeft de Beagle Harrier zijn rol als jachthond behouden en wordt hij nog steeds gewaardeerd door jagers in Frankrijk en andere delen van de wereld.

Karakter en temperament: Net als de Beagle en de Harrier staat de Beagle Harrier bekend om zijn vriendelijke karakter en toewijding aan zijn eigenaren. Ze kunnen ook goede gezelschapshonden zijn wanneer ze de juiste hoeveelheid lichaamsbeweging en mentale stimulatie krijgen.

Huidige status: De Beagle Harrier is niet zo wijdverspreid als sommige andere hondenrassen, maar het blijft een gewaardeerde jachthond in bepaalde regio’s. Liefhebbers van het ras waarderen het vanwege zijn jachtvaardigheden en aanhankelijke aard.

De geschiedenis van de Beagle Harrier weerspiegelt zijn oorspronkelijke rol als jachthond en zijn ontwikkeling als een ras dat gewaardeerd wordt om zijn unieke combinatie van eigenschappen van de Beagle en de Harrier.

Beagle-Harrier
faq-4

FAQ

Meest gestelde vragen en antwoorden over Beagle Harrier

De Beagle Harrier staat bekend om zijn vriendelijke, sociale en aanhankelijke temperament. Ze zijn vaak energiek, nieuwsgierig en kunnen goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Deze honden hebben meestal een speelse aard.

Ja, Beagle Harriers zijn actieve honden en hebben regelmatige lichaamsbeweging nodig om aan hun energiebehoeften te voldoen. Wandelingen, spelen en andere fysieke activiteiten zijn belangrijk om hen zowel fysiek als mentaal te stimuleren.

Beagle Harriers zijn over het algemeen intelligent en trainbaar, maar ze kunnen ook eigenzinnig zijn. Positieve versterking, consistente training en geduld zijn belangrijk. Vroege socialisatie is ook cruciaal om ervoor te zorgen dat ze goed omgaan met verschillende situaties en mensen.

De vacht van een Beagle Harrier is kort en dicht, en ze hebben over het algemeen niet veel verzorging nodig. Af en toe borstelen helpt om losse haren te verwijderen en de vacht gezond te houden. Regelmatige controles van oren, nagels en tanden zijn ook belangrijk voor de algehele gezondheid.

Mogelijk bent u geïnteresseerd

Andere hondenrassen